milyennincs Creative Commons License 2007.07.26 0 0 676

Az, hogy valaki a keresésének módszertant határoz meg, nehogy má' azt a kiértékelés módszertanának is tekintsük. Ellenkező esetben az nem lesz más, mint azon szavak halmaza, ami megfelel a keresés és kizárólag a keresés feltételének. Annak viszont 100 %-ban meg fog felelni, így a 'kutatás' a végén nagy sikert ígér.

Ez a farkába harapott kígyó :o)

Mi is a módszertana? Forrás: http://web.telia.com/~u40916719/mi_a.htm (kiemelések tőlem)

"TAMANA

MÓDSZERTANI ISMERTETÔ

Dr Vámos-Tóth Bátor

A Tamana kutatás nem nyelvészeti találgatásokra épül. Nem nyelvészet, hanem névészet. Tamana teljesen új irányt szab a névkutatás számára, hiszen abban nem az a vizsgálódás tárgya, hogy pl. ASZÓ, BUDA, CSABA, DUNA, GARAM, GYULA, HUN, JÓ, KABA, KÁN, KARIKÓ, KEND, KESZI, KÓ, KODÁJ, LAK, LÉVA, LOM, MÁTRA, MURA, ONGA, PATA, PÁVA, RIMA, SZÁVA, TISZA, ÚR, ÚZ, VARGA, VÁRI, ZALÁN Földrajzi és családi ill. Személyi neveinknek mi az "eredeti" jelentése. A huszonnégyesztendos (1976 - 2000) Tamana cserkészo és összegezo munka ugyanis világosan megmutatta, hogy pl. a fenti Magyar Földrajzi és Magyar Családi ill. Személynevek megtalálhatók a világ különbözo országaiban-tájain is! Mind önmagukban, mind az egymással Társ+ szerkezetbe lépett alakjukban.

Eddig az öt földrész 184 országában - táján hétezer olyan 3-4-5 név-elembol álló név+ szerkezetet (társ-név+képletet) gyujtöttünk össze, melyek alakszerkezeti AZONOS PÁRJAI ott vannak a Kárpát Medencében is és (!) ezeknek hatvan százaléka Magyar Családi ill. Személy-Név is. Nos, a fenti névsornál maradva ezek az 1-2 elembõl álló Kárpátoki Magyar Nevek 3-4-5 elemes szerkezeti összetételükben ott lelhetok mind az öt földrészen."

[itt felsorolja ezeket a magyar nevű azonosságokat a fvilág egyes helyein, majd]

"Az öt földrész 184 országában-táján talált Hétezer Kárpát-Azonos név+ szerkezet, melyek 60 százaléka Magyar Család ill. személy-Név is, ezt üzeni nekünk: Létezni kellett tízévezredekben mérendõ Világ-Mûveltség(ek)nek, melyeknek a FENNMARADT Magyar Mûveltség élenjáró hordozóinak tekinthetõ. Ide tartoznak a Mándi Díszjel+ Szerkezetek és az öthangú Dallam+ Szerkezetek, az Építkezési Kúp-Ház + Szerkezetek is.

Ebbôl a felismerésbol született meg a TAMANA Tudomány.

... Miért kapta ez az immáron huszonnégy évét betöltött név+szerkezeti kutatás a TAMANA nevet,  a TA+MANA elem+szerkezetes nevet ? Azért, mert a régi bácskai (Bács-Bodrog megyei) névtárban lévo osi TAMANA vár-falu IKER+PÁRJÁT találtam meg legtöbb országban földrajzi, törzsi, családi és személynév képében, összesen harmincnégy (34) országban, tájon... "

lejjebb találtam egy ilyen szösszenetet: 

ALLA+MÁND nálunk SZOL+NOK Város tartozéka. Ugyanaz a SZOL+NOK a Közép Fülöp Szk en Folyó ott a TISZA Falu kíséretében. (SZOL+NOK nálunk a TISZA partján van). Ugyanaz sz ALA+MÁNDI Folyó a Gajánai Felföld Őserdei táján a KARA+BUKA+BURA (t) ás KARA+RANG Pataktól délre.

Nekem, szolnokinak, ki olvastam már egy s mást városom történetéből ugyan mond már meg, hogy hol tartozéka Szolnoknak ALLA-MÁND? ("Rossz helyre nyúlt lompos szomszéd!":)

Előzmény: turtur (664)