annamarie
2007.07.25
|
|
0 0
3238
|
Maga a félsziget neve az Athos, kb, 1/3-áig, Ouranapoliig lehet a túristáknak bemenni. Utána kezdődnek a Kolostor Köztársaságok, ahová tényleg csak férfiak léphetnek be, sőt ha a férfi ember nem pap, akkor a görög Külügyminisztériumtól kell belépési engedélyt kérnie, amit kutatási céllal, általában 1 hétre adnak ki. Én azt hallottam, hogy még nőnemű állat sem tartózkodhat azon a vidéken. Mi elmentünk addig a pontig, ameddig lehetett: sok évvel ezelőtt már jártam itt, és akkor jóval közelebb Ouranapolishoz találtunk egy piros-fehér csíkos sorompót, onnan nem lehetett tovább menni. Most viszont nem volt sorompó és földúton lehetett közlekedni egy ideig. Már új kolostorok ásatásai folytak, ahol is volt egy behajtani tilos tábla és egy helyi rendőrautó. Ennyi volt a "határ". Itt fényképezni sem lehetett (mi azért készítettünk 2-3 fotót, mert későn vettük észre a táblát, amely tiltja). Amúgy a városkában mindenütt kint van a megállni tilos tábla, nem lehet parkolni. De van egy óriási parkoló, amely teljesen ingyenes, így teljesen korrekt. Ott leraktuk az autót és megnézhettük, amit szerettünk volna. Ajánlom figyelmébe annak, aki ott jár: a kikötőben vannak kisebb hajók, amelyek 4€/fő/retúr árért átvisznek egy gyönyörű szigetre, ahol egésznap lehet fürdőzni, jókat kajálni, sziklákon mászni stb. Érdemes egy napot rászánni, mert maga a sziget is gyönyörű, na meg persze Ouranapoli is. |
Előzmény: Breki1 (3236)
|
|