Matykoka Creative Commons License 2007.07.24 0 0 3221
Kedves Akka,

Egyébként csak kapkodom a fejem, hogy micsoda "viharba" kerültem egy szó miatt, mert velem történt meg tavasszal, hogy a szomszéd gyomírtózott a telkén és csak az én kérésemre hagyott el pár métert a kerités tövétől. Azt mi rendbetettük neki gyomirtó nélkül is. Aszályos év lévén egy kisebbfajta eső után felszántatta a területet amely nem igazán sikerült csak minden össze lett trancsirozva, még elboronálni sem tudta a területet.

A gaz ami miatt a gyomírtózás folyt teljes erejéből zöldell jelenleg, tehát ősszel gondolom várhatom az újabb gyomírtózást. Na ezért irtam, én a nem bio módszerre, hogy sz.r, mert ősszel várhatom megint ezt a sz.rt-t a kertem tövébe.

Egyébként az EM-1, most hogy már utánaolvastam elég sokat, úgy müködik mint egy baktériumtrágya. Lehet, hogy az is, sőt, de csekélyke ilyen jellegű ismereteim miatt ezt nem állíthatom.

De mostmár nem szeretném, ha újabb mondatokat kiemelve elemeznénk az irásomat, nem vagyok agráros, ahogy már többször leirtam, érdeklődök, utánaolvasok, és veszem a fáradtságot.
Benne van az EM-1 is a biolistában, ennek ellenére nem szórtam ki addig mig számomra megnyugtató adatokhoz, vele kapcsolatos ismeretekhez nem jutottam.

Én nem gondolom, hogy több ezer ember munkáját becsméreltem volna le, de látom a környezetemben, hogy ezek a "szabad forgalmú" növényvédő szerek, mennyire nem hozzáértők kezébe kerülnek a kiskerttulajdonosok személyében. És itt elnézést minden olyan kiskerttulajdonostól, aki ért hozzá, elolvassa, és betartja az utasitásokat.

Utolsó és tényleg ne vesztegessünk erre több szót: a Biokultúrában olvastam, hogy (bocs, de konkrétumokra nem emlékszem,de ha fontos Isten bizony megkeresem), egy termelő a paradicsom vmilyen betegségét fogta meg egy több hetes évi-s szerrel a konzervgyárnak történt eladás előtt 3 nappal. Na ezt esszük.

Előzmény: Akka81 (3213)