bokmark Creative Commons License 2007.07.24 0 0 607

Kedves milyennincs/Carolus58... s atöbbi!

Nagyjából eddig jutottunk tavaly is amikor ugyanilyen szívós munkával sikerült néhány kiváncsi látogatót elriasztanotok, ha visszaolvasod megtalálod az eredményt, szép munka volt.

Úgynézem ismét csendesedik a táj...

Akkor is meg most is olyan kérdéseket eröltettetek amikre nyilvánvalóan nem az itt ìrók jogosultak választ adni, hiszen azok is - csak mint ti néhányan - érdeklödö szemlélödök. Mint mondtam magam is szivesen taglalnám a felmerült kérdéseket, de én éppen olyan egyszerü halandó vagyok mint bárki más és ezügyben nekem is "csak" szerzett ismereteim vannak.

Ez a forum nem az a forum ahol dr. X konzultál prof.Y-nnal. Be kell érnünk a már elért és birtokolt ismereteinkkel és csak azokat, de kizárólag azokat tudjuk érvekként ütköztetni. Az más kérdés, mint a mellékelt ábra is mutatja, hogy az adott/szerzett ismeret megvan-e vagy csak beszélünk róla. Többször eröltettem már korábban, hogy legalább egyszer olvasd/ssátok el az anyagot, megéri meglátjátok mert akkor biztosan nem kérdöjeleznétek meg a kutatás mibenlétét, értelmét és az esetleges kérdések is jobban szolgálnák ismereteinket. Azok a kérdések amiket összehoztatok jószerével - ha ismernétek a kutatás indíttatását, részleteit -  nem is tahetöek fel itt és most.

Azokra mi nem adhatunk válszat mert mi - bocsánat lehet, hogy itt csak én - nem vagyunk képzett kutatók, tudósok. Azért vár és egyre csak vár a kutatás arra, hogy az un. társtudományok igazolást találjanak arra, hogy az összegyüjtött anyag hova s miképpen illeszthetö be.

Korábban említettem a ZMTE rövidítést, bizonyára ismert mégis nem árt kibontani, hogy ez a Zürichi Magyar Tudományos Egyesület nevének kezdöbetüiböl áll össze. Egyebek mellett ebben az egyesületben vannak azok akiknek nagyobb része immár negyedik éve dolgozik azon, hogy miképpen és hova illeszthetö be érdemben a Tamana névszerkezeti kutatás. 

Ettöl azért még lehet vitatkozni róla, de úgy, hogy az legyen a vita tárgya mi le van írva! A fáról beszéljünk és nam arról, hogy miért szállt rá a madár. Vagy a kutatáson felbuzdulva alkossunk egy újat!

Előzmény: milyennincs (570)