"Egyébként lenne ötletem egy igaz ügyre: pl. a tömegközlekedési járműveken a férfiak is összezárt lábakkal kellene, hogy üljenek, mert két helyet foglalnak el egy helyett, akkora terpeszben szellőztetik a tökeiket. Vagy szoros a gyatya? Akkor hordjanak lazábbat. Az már megszokott, hogy sem időseknek, sem terheseknek nem adják át a helyet, de ha legalább a patájukat maguk alá húznák, felszabadulna néha egy-egy hely."
Nekem az a tapasztalatom, hogy a nénik meg maguk mellé teszik a táskájukat, szatyraikat az ülésre és egy istennek se veszik el onnan, még ha kéred sem.
Nem is beszélve arról. hogy több elhízott, szétfolyt maca ül a metrón, mint kövér pasi. (egy 6 személyes ülésem max. 3 túlsúlyos fér el a szatyraikkal együtt.)
Amikor pocakos voltam, nőnemű sohasem adta át a helyet. Nem mondom, hogy a pasik pattantak, de azért az arány nagyobb volt. (Akkor megfogadtam, hogy a jövőben kizárólag kismamáknak adom át a helyemet.) A babakocsival - később babakocsival + kisgyerekkel, később babakocsival + kisgyerekkel + kenguruban babával - csak a busz- és kamionsofőrök álltak meg, hogy át tudjunk közlekedni az úttesten, valamint a 20 év körüli- és a 60 év körüli férfiak.
ergya = kornyadt, csoffadt, lagymatag (az én szótáram szerint) :o)