Azért elég ritka, ha az ember annyit császkál egy apró gyerekkel, hogy valami hivatalban érje a szoptatási idő. Egyébként meg aki szoptatni akar, az bárhol megteszi.
Már egy csomó mindent el lehet intézni neten is.
Sok helyen lehetőség van a bejelentkezésre - én is így intéztem a személyim megújítását: felhívtam őket, mit kell vinnem, s kértem egy időpontot. Nem késtem el, 2 perc múlva bementem, leadtam, megkaptam és ennyi volt.
Igen. Már vagy 40 éve romlik a helyzet.
Azok a diplomások oktatják a mostani gyerekeket is, akik alig képesek megbirkózni a szövegértési feladatokkal...
Ezen a buktathatatlanságon én is elgondolkoztam. Az alsós tanítók gyakorlatilag csaknem fölöslegesek. Mostanság ötödikben kell sok-sok órát az olvasás újratanítására fordítani a szaktantárgyak rovására.
A tanárokat is teljesítménybérben kellene fizetni - ez egypárhuzam a te teljesítménybérezett hivatalnokaiddal. :o) Node komolyan: Valahogy mégiscsak mérni kellene az oktatás minőségét is - nem kellene ennyi pocsék tanító/tanár (szűrő). S ha az alacsony fizetésre hivatkozás jön elő: Már akkor is tudta, hogy kevés lesz a fizetése, amikor jelentkezett a főiskolára. (No. Oktatásról elég is ennyi.)
Nem hülyeségből mondtam, hogy nézz utána a civil szervezeteknek. Rengeteg van. Működnek is. De a civil szervezetek működéséhez is rengeteg pénz kell, még akkor is, ha ingyen dolgoznak ott a munkatársak. (Család mellett hobbiból dolgozni nem egyszerű...)
Az alább már említett Asszonyegylet nemrégiben vonult 25 fős delegációval valahová külföldre EU-parlamenti nénikkel tárgyalni, konferenciákat szerveznek, más civil szervezetekkel összefognak. A vezetőjük egy országgyűlési képviselőnő.