Ez csúsztatás, és a félremagyarázása annak, amit mondtam. Egyetlen szóval se írtam olyasmit, hogy mentsük fel a bántalmazó felet, egyértelmű, hogy hibás, és felelősségre kell(ene) vonni (ami persze elég nehéz annak ismeretében, hogy a bántalmazottak milyen elenyésző százaléka tesz feljelentést). De ez nem változtat azon - sőt, hangsúlyossá teszi -, hogy nem kell ezekben a kapcsolatokban benne maradni. Akit egyszer egy vita során pofonvágnak, annak fel kell készülnie arra, hogy a párja hajlamos pofozkodni. Ha ezek után megverik, és még akkor sem gondolkodik el rajta, hogy talán csak rosszabb lesz, azt, ne haragudj, nem tudom annyira sajnálni akkor, amikor legközelebb is megkapja a magáét. Sajnos tény, hogy baromi kevés szolgálat van, ami a bántalmazottaknak segíteni tud, amelyik tud, az is csak átmenetileg tud lakhatást biztosítani. De tudod, a bántalmazottak milyen nagy hányada megy vissza önként a bántalmazóhoz? Nagy. És ez azért őket is minősíti. Mindamellett, hogy abból a szempontból szar a rendszer, hogy sokan azért mennek vissza, mert esélyük sincs egyedül megélni, főleg gyerekekkel. Csakhogy ezeket a dolgokat az
első erőszakos cselekménynél kell mérlegelni, és nem a hatezrediknél, 5 gyerek után.