hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6340

Nos. A pelenkásat értettem én, csak nem azt írtad, amit ki akartál fejezni. És én szeretek szőrszálat hasogatni... :o) Egyébiránt ne hidd, hogy anyu átpelenkázná gyereket, ha lenne pelenkázó. Csomó cuccot kellene ahhoz magával cipelnie. A mai pelusok meg elég sokáig bírják baleset nélkül.

A közhivatalokkal kapcsolatban valóban siralmas, ami megy. Mindkét oldalról.

Azért nézzük az íróasztal másik oldaláról is picit. Nemrégiben készült egy felmérés a szövegértéssel kapcsolatban a felnőtt lakosság körében. Magyarország siralmas helyen áll. Pl. diplomásaink szövegértési képességei elmaradnak a Svéd középfokú végzettséggel rendelkezőkétől.

A felmérés 3 részből állt. Az egyik feladat hivatali papírok kitöltése volt...

Személyes tapasztalatom, hogy pl. egyetemi, főiskolai oktatók nem tudnak egyszerű kéréseket teljesíteni, egyszerű kérdésekre válaszolni - érthetően, szabatosan, tömören megfogalmazott kérésekről van szó.

Nézz utána. Rengeteg civil szervezet van, mindenféle témában. Pl. ezek a civil szervezetek csöngetnek be hétvégeken - naponta többen -, hogy adakozz a 2 éves, Évike szívműtétjére, vagy a 15 éves Laci csontvelőátültetésére, vagy éppen valamilyen gyermek/ifjúság/anyavédelmi épület felújítására.

Én - civilként - a gyerekeim iskoláiban vállaltam felvilágosító munkát is. (Év elején kérdőívet kellett kitölteni, amelyen - ha vállal az ember - be kellett jelölni, milyen tárgyban. Többfélét is beikszeltem. Amennyire tudom, nem én voltam az egyetlen, de soha, egyikünk segítségét sem vették igénybe.)

Előzmény: Dickens (6286)