Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6286

Nem azt írtam, hogy a pelenkásoknak kell WC, hanem, hogy a pelenkások miatt jó lenne WC (ahol át lehet szükség esetén pelenkázni). :)

Pont az a baj, hogy nem teszik érdekeltté a hivatalokat (sem ebben, sem a normális és gyors ügyintézésben). Amíg még egy nyamvadt levelet felvennia postán  is százszor nehezebb gyerekkel, mint gyerek nélkül, addig valóban meggondolandó, hogy vállalja-e az ember egyedül...Nem tudom, miért ne lehetne egy hivatalban is jutalékos rendszer? Ahány ügyfél ügyeit elintézték, annyi után kapnának jutalékot. Persze nem tudom, ez mennyire volna kivitelezhető, de hogy siralmas, ami a közhivatalokban megy, és minden ügyfél teljesen kiszolgáltatott, az biztos.

Nem arra utal nyilván, hogy a civilek vállaljanak gyerekmegőrzést, hanem arra, hogy pontosan a civilek dolga (is) volna, hogy pl. lobbizzanak egy gyerekbarátabb hivatalrendszerért, csináljanak felvilágosító programokat, próbálják képviselni a nehéz helyzetben lévő kisgyerekes szülők érdekeit egy élhetőbb ország érdekében, letehetnének javaslatokat stb. stb. Nyilván a szakértői oldal tud életképes javaslatokat kidolgozni, ha ő nem teszi, akkor a totál laikus kormánytól mit várunk?

Előzmény: hgyi (6270)