Carolus58 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 569

Najahuha,

És már megbocsáss, de az, hogy hogyan írják, édesmindegy

Nem, nem mindegy.

Én röptében végigfutottam pár Tamana helynevet és darabokra szedhető, mert a látszólagos azonos hangzáson túl semmi köze sincs semmilyen magyar helynévhez.

Ebből ha csak egy picit visszalapozol megtalálhatsz már párat: Calatayud, Varga, Barga, Carabela és a többi. Mert ezeknek az eredete, származása is visszafejthető.

Amit a TAMANA keres, az éppen azok a földrajzi nevek, amik ŐSIBBEK annál, mint ahogy az európai civilizáció szétterült volna !!

Az ősiség kérdése ebben a formában, ahogy te hivatkozol rá rettenetesen becsapos. Mert pl. Calatayud jelentése mór eredetű és egy másik népcsoporthoz kötött, Carabela jelentése egy technikai eszközhöz kötött, ami XV. századi. Varga/Barga jelentése egy földrajzi jelenséghez kötött, ami csak hangzásában hozható párhuzamba a magyar varga szakmával.

éppen azok ellenségesek a TAMANAval szemben, akik meg a KOTA - HÁZ kapcsán messzemenően elnézőek és fölülnek a prekoncepciónak

Érv az, hogy a másik mit csinált????? Jó pár olyan topiktárs van, aki röhög a Tamanán és közben a finnugor teóriát sem fogadja el feltétel nélkül!!!

Te velem szembe végképp ne hivatkozzál finnugor kérdésre, mert semmilyen olyan megnyilatkozásom nem volt ami a finnugor kérdésben állásfoglalást jelentett volna. Egy óvodában ez elmegy, hogy bezzeg a másik, de ahogy mondtam engem rohadtul nem érdekel.

A felvetés jogos. Magam is ezen dolgozom, hogy hozzájussak az ilyen részletes térképekhez.

Ez a legnagyobb baj, és tisztelem és becsülöm az őszinteségedet. SEMMELYIK TANAMÁS nem tudott nekem hiteles térképet mutatni. Csak automatikusan vették át valakinek a koncepcióját, aki rábökésszerűen magyarosan írt le modern helyneveket. Jó pár esetben azt se tudta, hogy milyen eredetű, milyen nyelvű és milyen kiejtésű helynévről van szó.  

Nem csak Afrikában, hanem a világ összes kontinensén. Azaz, hiányzik megint az alap, a hitelesítés, a bizonyítás egyik legfőbb eszköze.

Előzmény: najahuha (568)