najahuha Creative Commons License 2007.07.23 0 0 568
Kedves Carolus58 !

a már naivitásról van szó, akkor engem ne a ha Szolnok, ha Tisza, ha az én nagymamám lenne a villamos verzióval próbálj engem meggyőzni, hanem bizonyítani próbáld az állításod igazát, vagy tételesen cáfolni az én érveimet.

Én létező dolgot említettem a TISZA / SZOLNOK kapcsán. És már megbocsáss, de az, hogy hogyan írják, édesmindegy ( lásd ezzel kapcsolatban BOMBAY-t, vagy MUMBAI-t --egy és ugyanaz, csak más nyelvű kiejtéssel....)

Amit a TAMANA keres, az éppen azok a földrajzi nevek, amik ŐSIBBEK annál, mint ahogy az európai civilizáció szétterült volna !! És ez ebben a lényeg.

Másrészt, a kutatás tudtommal nem olyan "összehasonlító tudomány", ahol azzal lehet érvelni, hogy az ellenfelem mondott hülyeséget, akkor én is mondhatok, hanem olyan tudomány, ahol a tudni kell az állítást bizonyítani és nem a másikra mutogatni, hogy bezzeg ő mit mondott.

A TAMANA terén ilyenről nem is volt szó. Te kevered bele ide ezt az ellenfelem dolgot....

Szerintem a finn Kota és Ház tarthatósága v. tarthatatlansága tökéletesen irreleváns abban a kérdésben, hogy Afrikában az valóban Szolnok és valóban Tisza-e.

Abból a szempontból nem , hogy éppen azok ellenségesek a TAMANAval szemben, akik meg a KOTA - HÁZ kapcsán messzemenően elnézőek és fölülnek a prekoncepciónak. Az ilyen hozzáállásra mondta MARCANTONIO, hogy ALULDETERMINÁL.

By the way, kérlek térképen mutasd is meg nekem ezt a két afrikai helységnevet. Lehetőleg úgy, hogy ott legyen az eredeti neve, ne csak a magyar átírás.

A felvetés jogos. Magam is ezen dolgozom, hogy hozzájussak az ilyen részletes térképekhez.

De máris ott van a gond ( és ezt feltételezhetően Te is tudod):

az ilyen térképek döntő többsége ANGOL nyelvű, mint ahogy az USA államainak neve 80 %-ban INDIÁN szó, mégsem az indián kiejtés szerint vannak leírva, hanem az ANGOL kiejthetőség szerint....

( Viszont a KATONAI térképek, amikkel a CIA is dolgozik, bizony az őshonos megnevzések fonetikáját is szokta tartalmazni .....
Legalábbis az én katonai időmben igen, ---- csak mellékesen jegyzem meg: a seregben térképész voltam.....)

Előzmény: Carolus58 (567)