il1321 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 3160
Elhiszem, hogy nem győzködésnek szántad. Én a "csodaszerekben" nem hiszek. A forradalmian új módszereket a biokertészek nagyon régóta alkalmazzák. Ez a készítmény egy melaszkivonatban (mint baktérium tápanyag) tárolt tejsavbaktériumokat, fotoszintézist elősegítő algakivonatot, élesztőgombákat  tartalmaz főleg. A külföldi internetes oldalakon legalább nem titkolják az összetevőket, nem csak általánosságban beszélnek baktériumokról. Az energiatermelés szempontjából elsősorban éppen a fotoszintetizáló mikroszkopikus élőlények (algák, baktériumok) jönnek számításba, mert viszonylag gyorsan, nagy tömegben tenyészthetők. Ezeket is alkalmazza a z élelmiszeripar, kozmetika. A fehérjék: enzimek vagy biokatalizátorok az élő szervezetek által termelt és a kémiai reakciók sebességét növelő fehérjék. Életfontosságúak, hiszen az élő szervezetekben lezajló összes kémiai folyamat gyakorlatilag az irányításuk alatt áll. Ezejket elsősorban tojásfehérjéből vonják ki. A tejsavbaktériumok hatását alkalmazzuk a biokertészetben, ha tejjel, savóval permetezünk. Igazad van, hogy ez egy előre elkészített biopreparátum, ami koncentrált formában tartalmazza a növényi sejt felépítéséhez elengedhetetlen adalékokat. A hatása mindenképen meggyőző lehet, főleg annak aki a biotermesztés fogásaival, annak alapjaival nincs tisztában, de a biokertészek ezeket az elemeket különböző formában régóta használják. (a káposztasavanyítás is egy tejsavas erjedési folyamat eredménye, de nem hozzáadott adalékkal, hanem természetes módon.) Igaz nem biztos, hogy most ezeket egy megfelelő topicban írtam, hiszen ezt nem a (csak) bio módon kertészkedők olvassák. Azoknak, akik eddig kémiai szereket alkalmaztak, én is javaslom, mert ezzel a készítménnyel a környezetüket nem károsítják. Megfelelő kezdés lehet a vegyszermentes biológiai módszerekre való átálláshoz, és esetleg kedvet csinál a biotermelési módszer megismeréséhez. Üdv il
Előzmény: Matykoka (3159)