Na, kedves Tündérke!
Most olvastam Balu1st 5983-as hozzászólását. Valahogy ezt jobban elhiszem, mint a nők évezredes elnyomásáról szóló sirámokat. Kicsit több tény támasztja alá és tényleg úgy tűnik, hogy nem tévednek a munkaadók, amikor ugyanazért a munkakörért (és nem ugyanazért a munkáért!) kevesebb bért adnak a nőknek. Lehet, hogy egy-két 100%-osan teljesítő, karrierista nővel szemben ez igazságtalan, de társadalmi szinten egyrészt a nagy többség számít, másrészt őket előbb-utóbb úgyis elismerik teljes értékű munkaerőnek a főnökök is.
De a lényeg: megfogalmaztam végre a feminizmussal szembeni ellenérzéseim egyik okát. Az ok pedig az, hogy egyértelműen diszkriminál. Fel sem tételezi, hogy ugyanaz a munkakör más elvégzett munkát jelent egy nő esetében. Vagyis nem azonos munkáért akar azonos bért, hanem azonos beosztásért. Társadalmi egyenlőséget akar, de konkrét változásokat csak a férfiak kárára tart elképzelhetőnek. Vagyis 50% nő a parlamentbe az kellene, de a bírói karban maradjon a 80%, az uránbányákban meg a 2% nő. Ez így kicsit hiteltelen.
De mondhatnám a triviális példát is: a nők számára a WC-deszka default állapota a lehajtott. A férfiak e téren sokkal toleránsabbak is. Mert akármilyen állapotban találják és akármilyen állapotában terveznék használni, átállítják a kívánt pozícióba és kész. A nők pedig sérelemként élik meg, hogy ha le kell hajtaniuk. De megint elkalandoztam.
Szóval, a feministákkal a legjobban úgy lehetne kibaszarintani, ha megcsinálnák a követeléseiket, DE SZÓ SZERINT és igazságosan! Vagyis mérnénk a munkahelyi teljesítményt, és aszerint béreznénk. Aki keményen melózik, az 100% bért kap, aki csak a körmét reszelgeti, az 40-et. És nem lehet egy szava sem, hiszen ezt akarták. (Persze, valójában nem ezt akarták, hanem a férfiakkal egyenlő bért.) És a válópereknél keményen számonkérnék azt a bírónőt, aki - kivéve az 1-2 éves gyerekeket - 50%-nál több esetben a nőnek meri ítélni a gyereket. Vége lenne a megélhetési anyaságnak, a férfi vinné a házat és a kocsit, és anyuka fizetné a tartásdíjat. De szép is lenne... Feminizmust akarok! Egyenlő jogokat! Nemek közti egyenlőséget :-)))