Szó sincs arról, hogy tanácsokat adjak neked. Amit így nem adok, csak annyi lenne, hogy te is igyekezhetnél elkerülni egy bizonyos szint alá süllyedést.
Lapozz csak vissza az elejére, ahol éppen arról volt szó, hogy Vámos-Tóth felfigyelt a világban olyan helynevekre, amelyek azonosak (vagy annak tűnnek) KM-beli helynevekkel. Ez maga a lelet. Ha neked jól esik, hogy belerúgj Vámos-Tóth Bátorba, az nagyon nagy baj, és elsősorban veled van a baj.
A névgyűjtemény a lelet. Ugyanúgy, ahogy a csont, köcsög, érme. Az összes tamanás arra vár, hogy jöjjön pár módszertannal megáldott felkent alak, akik a leletet elemzésbe vonják. Tudom én, hogy kikapcsolódni jársz ide, de örülnék, ha figyelemmel lennél bizonyos minimumra. Meglehet, hogy 30 év múlva professzor leszel valahol, mint nagy tudós. Akkor majd én odamegyek, és elmondom a publikumnak, hogy fiatal korodban micsoda gúnyos megjegyzéseket írtál az indexbe, csak úgy a tréfa kedvéért.
Ezt a leletet kellene alkalomadtán megvizsgáltatni tudósokkal, hogy ennek az egésznek mi lehet a háttere, ha van egyáltalán. Kutatási program stb. Neked tehát nem az lenne a szereped - mint ugye rövidesen (sajnos) felkentnek, hogy idétlen beszólással tarkítsad a vitát, - hanem pl. annak a ténynek kellene a nyomába eredned, miért is találtak garmadával Tamanás nevek környékén a világban kőkori lelőhelyeket.
Mert tudod, ha egy felkent csak ilyenekre képes, akkor vagy nem kell felkenni, vagy kár volt kiképezni többek közt az én pénzemen is.
üdvözlettel:
turtur