Úgy látom csak egy kis noszogatás kell...
1. Mentalitásról, képességekről volt szó, azzal a kitétellel, hogy nem testi erőről van szó. (Bár ismerek olyan nőt, aki esztergályosoknál dolgozott, olyan csavarokat, amiket a férfiak nem tudtak kicsavarni, azt neki sikerült. Így az erő is testalkati dolog. Vannak olyan srácok is, akik nem erős fizikumúak, és nekik sem való néhány "férfias" munka pl. tűzoltó.)
Milyen jellege van a nőnek vagy épp a férfinak, ami nem teszi képessé egymás munkáinak ellátására? (Ismétlem MUNKA! Tehát nem szülés, mert az per pillanat nem munkaerőpiaci fogalom. Kivéve a béranyaságot, de itt most nem erről van szó.)
A nőnek a gyermekgondozás nem energiabefektetés? Neki miért térül meg jobban a befektetett energia, mint egy férfinak? Nem értem ebben a részben a logikát.
2. Ha majd azon az alapon fogják egy cégnél eldönteni, hogy alkalmas-e valaki egy munkakör betöltésére, hogy milyen színű a haja és a szeme(neadjisten a bőre, vagy szexuális irányultsága jujj), akkor is ez lesz majd a véleményed? Mert nagyjából ennyire releváns a dolgozó neme, ha megfelelő a képzettsége.
3. Éljen, és én támogatom is őket. (Ellenben azokkal a férfiakkal, akik nem fogadják el, ha férfias munkakörben nő dolgozik.)
4. Nem a férfiakra van szabva a gyerekek ellátása? Ismét azt tudom mondani: miért is? Ha a család 2 keresős, és mindkét fizetésre szükség van, akkor miért csak a nőé legyen a gyermekgondozás feladata? Ezt az enegiabefektetés- haszon dologot nem értem.
5. A férfiak átlagéletkora kb. 10 évve kevesebb, mint a nőké. Ha visszavennének a tempóból, valószínűleg tovább is élnének. Ha visszavesznek a tempóból, akkor be kellene látniuk, hogy bizony, nem ők a család fő eltartói- és már ez is más szerep. De gondolom az egészség ilyen fokú támogatása a szemedben nagy gonoszság és önzőség. (Én speciell vagyok olyan önző, hogy minél tovább szeretnék együtt élni a párommal.)
6. Én eddig úgy tudtam, hogy az ember azért tűnik ki az állatvilágból, mert képes az állatias ösztönein, szokásokon felülemelkedni. Ezért van az, hogy ha nem tetszik valakinek a viselkedése (véleménye), akkor nem fogom átharapni a torkát.
Egyébként pedig az állatvilágban is előfordul, hogy a hím védi a kicsinyeket, őrzi a tojásokat. Akkor ilyen alapon,....
7. Na látod, ebben egyetértünk. Nagy baj van, mert jogvédőknek kell kiállni az emberekért. Tehát akkor valamiért hátrány éri őket, baj van a jogrendszerrel. És ezen változtatni kell.
(Ld. feketék jogai amerikában, ott is kellettek jogvédők.)