Ati356 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 1651

"A rabszolga bármikor megtagadhatja az ura akaratát"

Nem tagadhatja meg, éppen ebben áll a rabszolgaság lényege. Az engedelmesség megtagadása olyan következményekkel jár, hogy a rabszolga inkább lemond a saját akaratáról,  és teljesíti az ura akaratát.

Csökönyös vagy, mint egy öszvér vagy pedig direkt csinálod az értetlenkedést? Nem tudom, de végeredményben mindegy!

Hogyne tagadhatná meg! Mérlegel és dönt, hogy megtagadja vagy nem!

A szabad akarat mindíg korlátozva van valakitől v valamitől valamilyen színten! A te akaratod is korlátozzák valamilyen színten pl a törvényeink. Az pl hogy tilos ölni lehet, h a te erkölcsöd, felfogásod  és törvényeink meggátolnak abban, h te ezt megtedd! A szabad akaratod eldönteni, h megteszed-e! Egyesek sajnos meg is teszik fittyet hányva a törvényekre és a következményekre. A rabszolgának is a kezében (tudod szabad akarat) van a döntés lehetősége függetlenül a szankcióktól. Ha válalja a következményeket, akkor meg is tagadja az ura akaratát, mint az ahogy sokan meg is tették!

És itt is részemről le zárom ezt a rabszolgás témát. Ha te ezek után is azt mondod hogy nincs szabad akarata a rabszolgának (bár mondjuk szerintem sincs szabad akarata, ha van Isten), mivel akarata döntési lehetőségei korlátozva vannak ura által, akkor te is rabszolga vagy, mert a te akaratod és döntési lehetőségeid is korlátozva vannak erkölcsöd, vallásod, meggyőződésed és nem utolsó sorban a törvények által. Ergo mindezektől függsz! Te rabszolga!

" senki sem függ semmitől semmilyen színten! De ez baromság!"

Ez lehet, de én nem is ezt mondtam cáfolatnak. Amit mondtam, a cáfolatodra az a következő: "Mindenki független mindentől valamilyen szinten, ez a válaszom"

Ha figyelmesebben elolvastad volna, akkor megérthetted volna mire írtam azt, hogy senki sem függ semmitől semmilyen színten!

Pont a régebbi kijelentésemre mint ellentétét, cáfolatát, de ez így képtelenség!

Ugye a régebbi kijelentésemre miszerint "Mindenki függ mindentől valamilyen szinten!"-re írtad, hogy "Mindenki független mindentől valamilyen szinten, ez a válaszom"! Ez nem cáfolja az én kijelentésem. Logikával úgy látom hadilábon állsz!

Nézzük csak: a te kijelentésed nem zárja ki az én kijelentésem, sőt ugyan azt jelenti! Ugyan is a Mindenki független mindentől valamilyen szinten kijelentésben benne van a valamilyen szinten tehát az is benne van mint lehetőség, h függ valamilyen színten!

Mint a félig töltött pohárnál melyik kijelentés az igaz: félig üres, v félig tele vagy!

Tehát próbáld meg újra cáfolni a kijelentésem!

Mindenki mindentől függ valamilyen szinten!

"az a kijelentésem is megálja a helyét hogy az én szememben a te akaratod sem szabad"

Nem állja meg a helyét, mert olyan viszonnyal akarod cáfolni ami létezik, nem valóságos, csak kitalált.

Barátom, többek között törvényeinkhez képest sem szabad. És hát független sem vagy, vagy mondhatom úgy, h mindentől függsz valamilyen szinten! ;)

Te! Te rabszolga!

Előzmény: takarito (1643)