Érdekes iromány, sajna most nincs időm végig elolvasni, mert mennem kell, de el fogom. Mindenesetre néhány részletre már most reagálnék:
- az általad hivatkozott dokumentum nem tartalmaz pontos forrásmegjelelöléseket, hogy milyen országos felmérésekre hivatkozik. Ez azért is fontos, mert utána lehetne nézni a módszertannak, illetve az ezzel ellentmondó statisztikáknak. Én például éppen most olvastam egy ilyet: The British Crime Survey for the year 2001-2 reported, "There were an estimated 12.9 million incidents of domestic violence acts (nonsexual threats or force) against women [84%] and 2.5 million against men [16%] in England and Wales in the year prior to interview.";
- említettem, milyen fontos a bántás és a bántalmazás megkülönböztetése. Lehet, hogy például Magyarországon a feleségek gyakrabban ölik meg a férjüket, mint a férj a feleségüket - ez azonban még nem jelenti, hogy a feleségek jellemzőbben bántalmaznák a férjüket. Sokkal inkább azt, hogy a sok éves szisztematikus bántalmazásnak egy kétségbeesésből elkövetett gyilkosság vet véget a feleség részéről. Az általad idézett statisztikák éppen ezért torzak: csak azt mutatják, hogy a bántás - és annak legsúlyosabb formái - milyen gyakorisággal fordulnak elő nők és férfiak részéről, de a bántást és a bántalmazást nem különböztetik meg;
- összekeveri az anyák általi gyermekbántalmazás kérdését a férj általi feleségbántalmazás kérdésével - a kettő teljesen más téma;
üdv:
Nargile