maestro Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5172
Nem tudom, milyen családban élsz, de a hétköznapi életben azért ez nem egészen így van. A férj is dolgozik látástól vakulásig, legfeljebb máshol és mást. De ez miért lenne baj?!? Megvallom őszintén, én például felé sem nézek a mosogatónak és a többi házimunkának, viszont amíg a feleségem ezeket csinálja, addig lenyomok még egy műszakot a saját szakmámban. Ha ezt fordítva csinálnánk, vagy akár csak egyformán elosztanánk, senki sem érezné jobban magát, sőt...

Biztos nehéz lehet számodra elképzelni, de ha szeretsz valakit, akkor nem okoz lelki törést kimosni a koszos gatyáját. Horribile dictu, szívesen teszed. És több független forrásból is úgy értesültem, hogy a nők számára az egyik legszebb látvány a főztjüket elégedetten behabzsoló, majd repetát kérő család. Egy normális nőbe bele van programozva a gondoskodás, és nem hinném, hogy az itt megszólaló nők bármelyike valaha is forintosította volna, hogy mennyit mosott és vasalt a családjára az elmúlt 20 évben.

Apropó: most látom, hogy a női létről pozitívan nyilatkozók jellemzően felnőtt nők, több gyermekes családanyák. Elképzelhető, hogy ehhez az életigenlő, toleráns és emberséges hozzáálláshoz szükséges egyfajta szellemi-erkölcsi érettség, amit az egyszeri fiatal nőcske vagy elsajátít, vagy marad harcos feminista...
Előzmény: forintocska (5163)