tunderbocogo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 5140
üdv!

Nem kell felszabaditani a nőket- mert nem rabszolgák (az extrém eseteket kivéve).

De érik még őket hátrányok- ezeken pedig nem csak lehet, hanem kell is változtatni.

Sokrétű maga a feminizmus is, sok irányzata van. Talán az lenne a legjobb, ha maga a lehetőség adott lenne a nőknek, hogy azt csináljanak, amit akarnak és eközben ne érje őket diszkrimináció ill elitélés.
Értem itt azt, hogy ha otthon szeretne maradni, mint háztartásbeli, mert neki a gyerekei a legfontosabbak, akkor tehesse meg anélkül, hogy lenézzék, mint otthon tespedő htb-t. Ha karriert szeretne, akkor legyen meg rá az esélye- ne induljon hátránnyal azért, mert nő. Ugyanazért a fizetésért ugyanolyan bérezést kapjon. Ne nézzék szexuáis tárgynak a nőt. Egyenlő munkamegosztás a családokban(tudom, ez törvényileg nem szabályozható). Ne kényszeritsék bele a nőt olyan szerepekbe, ami neki nem jó, amit ő nem akar.

Az éremnek azonban ott van a másik oldala is: sokan emlegetik itt a válás-gyermekelhelyezést. Ebben az esetben (ha más nem indokolja), akkor az apa ugyanolyan esélyekkel induljon, mint az anya. Legyen lehetősége az apának otthon maradni a gyerekkel gyes-en vagy gyed-en(úgy tudom, most is maradhat, csak nem élnek vele). Bizonyos munkák pályzásakor ne érje a férfiakat hátrány amiatt, hogy férfiak.

Egyik nemtől se várják el, hogy erején felülteljesitsen minden területen- ez képtelenség.

Valahol ebben látom a feminizmus lényegét. Nem egymás ellen kell itt harcolni, mert annak semmi értelme. (Persze lehet, hogy túl idealista vagyok.)
Előzmény: Oromon (5105)