Oromon Creative Commons License 2007.07.20 0 0 4886

Szerintem a feminizmus eléggé sokszínű, úgyhogy bizonyos feministákat nem is kell meggyőznöm, mert ugyanígy gondolják, hoztam lejjebb idézetet is.

Más feministákkal nem fogunk mindenben egyetérteni, de valószínűleg kölcsönösen kedveljük és tiszteljük egymást, és érteni vélem, hogy miért gondolják másképp, mint én.

Vannak aztán a fanatikus radikálfeministák, vagy gender-feministák, szerintem találó kifejezéssel feminácik, vagy nevezheted őket female chauvinist néven is, mindegy - őket valóban lehetetlen megyőzni, de én nem is akarnék próbálkozni ezzel.

Aki fanatikusan ki akar irtani vagy legalábbis totálisan uralni akar egy bármilyen célcsoportot, méghozzá azon a rasszista-diszkriminatív alapon, hogy önmagát felsőbbrendűnek, az igazság egyedüli letéteményesének, a célcsoportot pedig alsóbbrendűnek kiáltja ki, azt nem feltétlenül arról kell meggyőzni, hogy ejnye, ez csúnya ötlet, hanem arról, hogy ha megpróbálja, akkor bele fog dögleni, mert a célcsoport kész és képes is önvédelmi célból akár elpusztítani is a támadót. Csak ez szokta visszatartani a fanatikusokat, ha egyáltalán valami, feltéve, hogy nem hiszik magukat elég erősnek.

És akkor marad a frusztrált provokáció, a propaganda, a gyűlöletkampány a célcsoport ellen, a feminácik esetében a férfiak ellen, minden férfi ellen, és a férfiakat gyűlölni nem hajlandó nők ellen is persze - ezt meg elnéző mosollyal ignore-ba kell tenni, mert szólásszabadság még a fanatikusoknak is jár egy határig, bár a gyűlöletbeszéd és uszítás már más tészta.

Ja, és szerintem tudatosítani kell a normálisakban, hogy a gyűlölködő az egy elszigetelt, gusztustalan szélsőség, akinek a viselkedéséből soha nem általánosítunk semmit arra a tágabb csoportra (esetünkben a nőkre), amelyiknek önjelölt képviselőjeként tetszelegve a gyűlölködő olyan kijelentéseket tesz, amit a bővebb csoport minden értelmes tagja teljesen visszautasít.

Nem tudom, van-e itt például bárki aki tényleg maradéktalanul egyetértene a tiopiknyitó azon két állításával és azzal a harmadik állítással, amit valami pamfletből hozott, és egyetért vele, amiket a (4520)-ban idéztem, és amikkel való kitartó egyetértését a topiknyitó a (4638)-ban megerősítette.

Előzmény: Törölt nick (4870)