Oromon Creative Commons License 2007.07.20 0 0 4865

Azzal, hogy a gyermekeiket boldogan váró kismamákat, a gondos anyákat, a családot összetartó hűséges feleségeket, a gondoskodó nagymamákat tiszteljük, semmi gondom, sőt, korábban ugyanezt leírtam. És persze, tiszteljük a tehetséges nőket, mint minden tehetséges embert.

De akkor a tiszteletre nem a nő per se méltó, hanem ezek a fenti, alapvető női szerepeket vagy emberi szerepeket méltósággal és emberséggel betöltő nő a méltó. Szerintem.

És szerintem nem méltó tiszteletre és megbecsülésre a gumit utáló, brahiból sorozatabortáló promiszkuus nő, a kulcsos gyerekeit rendszeresen verő anya, a férj pozíciójára és pénzére utazó, otthon rendszeresen "fejfájós", szeretőtartó, lusta feleség... vagy a korábban emlegetett obligát puncikarrierista.

Szerintem általában az ember mint biológiai lény nem érdemel kötelezően több tiszteletet mint mondjuk a ló vagy a kőszáli sas mint biológiai lény. Vagy a delfin. Úgy gondolom, hogy a társadalmi, érzelmi, értelmi ember érdemelhet, a tetteitől függően. De megértem a te véleményedet is, sőt, tisztelem.

Előzmény: Törölt nick (4854)