Nem jól látod.
1. én végig úgy tapasztaltam, a főnök felelősségéről senki nem tett emlitést. Tehát nehogymá a te oldalad igazságos és kétoldalú lett volna. Sőt a téma is csak igy lett feldobva, részetekről, egyoldalú mutogatással.
2. Tessék tudomásul venni, hogy rengeteg ember van, aki nem tud érvényesülni akár tehetséges, akár nem. Van, aki ezek közül a családi helyzete, kapcsolatrendszere által, a jobb képessége vagy az erőszakossága, esetleg bűnözése által tud feljebb kerülni. És van, aki a teste által.
Amig ennyire nehéz pénzt keresni, mint ma Mo-on, addig igenis tizezrek fognak próbálkozni MINDEN-nel - a vonalasabbak pedig, ha más lehetőségük sincs, max. nyomorognak.
Jól fizető állásban lévők (mondjuk havi 200 nettó felett) 80 százaléka férfi.
Ők sem elsősorban a tehetségüktől vannak ott, ahol.
Mégis az lett pellengérre állitva, hogy a maradék 20 százalékni nő zöme meg kifeküdte magának a posztot.
Na és a férfiak miért nem fekszik ki ilyen arányban ? Netán korrektebbek a női vezetők ? Vagy csak kevesebben vannak ?
Mindenesetre hogy hol lehet egy állást kifeküdni és hol nem, az bizony a főnöktől függ csak és kizárólag. Mert ő van kiválasztott, felelősségteljes döntéshelyzetben;
jelentkező a soktizezres plebsből mindig fog akadni.
És ez nem a bekerülni vágyó és szándékában sikerrel járó fél bűne és felelőssége, hanem a vezető beosztású döntéshozóé. Aki mellesleg eleve szarul végzi a saját munkáját, ha ilyen szempontok alapján választ.
És itt nem is elsősorban férfi-nő relációról beszéltem, hisz megvan ez a másik felállásban is / más kérdés, hogy tendenciát inkább az egyik felállás mutat.