Nézd Béci!
Te túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a doppigszereknek.Azok nem hoznak annyi fejlődést, amennyit gondolsz róluk.Ténylegesen ismerek olyanokat akik 250 felett emeltek dopping nélkül.Ez genetika kérdése.Ha számodra egy x paraméter lehetetlent jelent, abból nem szükségszerű, hogy másnak is az.Sőt továbbmegyek: vannak olyanok
akik alaposan úgymond tlenyomják magukat, mégis meg sem közelítik azokat, akik tisztán edzenek, fegyelmezetten és ésszel.Arra céloztam, hogy sok gyúros-tetkós-szteroidos gyerek lefekszik a padra és kitol 170 kilót; és ekkor kurva keménynek érzi magát, mert egyoldalú a gondolkodása.Ugyanez a faszi viszont arra már rest, hogy odamenjen a guggolóállványhoz és megmozgassa az autóban "megedződött" seggét.Ellentétben Ronnie Colemmannal, aki több ezer guggolást már végrehajtott az utóbbi legalább húsz évben.Ezért mikor faszikám azt látja, hogy guggolok mellen hármakat 120-al, akkor azt hiszi(és mondja a hátam mögött, hogy kokszolok).Ehhez képest mernék fogadni a 220 kilóra elemelésben, anélkül, hogy akár csak kreatint fogyasztottam volna valaha.2004 végén, amikor elöször vettem fel 120 kilót mellre beüléssel, utána még elemeltem a 200-at ráfogással, egyenes háttal, lenntartott seggel.Erőemelő barátunknak kétségei támadtak, hogy erre képes vagyok.
Mi az, hogy?Most jóval erősebb vagyok, ezért ha akárcsak 215 menne elvben, akkor ha igaz amit a kreatinról állítanak, hogy min.5% erőt hoz, akkor az 227.5 kg.
Az 1948-as Londoni olimpián John Davis 177.5 kiót küldött fej fölé, a doppingszerek akkor még nemigen terjedtek el, Davis egész biztos, hogy tiszta volt, mert a következőt is megnyerte ugyan, de ott "csak" 165-ig jutott.Aki némileg konyít a mechanikai törvényszerűségekhez, az tudja, hogy egy ilyen súly mellrevételéhez akkora gyorsítás szükséges, hogy elemelésben minimum 300 kilót kell teljesíteni.Ez különböző táblázatokból, pontosabban azok szorzóiból kivehető, ezért nagyjából magammal kapcsolatban sem tévedhetek sokat.Tehát lehetséges 300 kiló elemelése, a megfelelő személyeknek, "kox" nélkül is.
Ami Ronnie Colemant, vagy Cutlert, Sclierkampot illeti, nyilván nem lennének 125 kiló
körüliek versenyformában, de ne gondold, hogy "annélkül" 95 kilósak lennének csontzárazon!Egyrészt genetikailag is determináltak az átlagot messze meghaladó lehetőségeik, másrészről egy ilyen személynek egyáltalán nem okoz gondot, éjjel felkelni enni-amely ételnek persze fehérje, zsír, szénhidrát, rosttartalmát előre kiszámolta és az egészet elkészítette-, vagy uram bocsá' évekre visszamenően megkeresni az összes edzését feljegyezve.Ez csak kettő darab példa a sok közül, amelyben ők tölünk különböznek. Egy Cutler szarik rá úgymond, hogy könnyű-é, vagy sem 16 hétig egyetlen Mars szelet nélkül meglenni.Nem kérdezi meg senkitől, hogy edzés után mire jó a szénhidrát, és mennyi kell belöle és összetett legyen-é, vagy sem, hogy azt mennyi és milyen protein kÍséretében vegye be, stb...