Hölgyeim és uraim!
Kérdésem lenne.
Adott egy telek, melyre már nem tudok bővíteni, illetve melléképületet építeni, mert már beépítettük a maximumot.
De közben amatőrcsillagászkodni kezdtem, és a műszereknek kellene valami fix hely, hogy ne kelljen állandóan ki/be cipelni észlelések alkalmával. Továbbá télen sem szeretnék megfagyni a szabad ég alatt.
Ideális az lenne, ha kérhetnék valamilyen melléképületre engedélyt. Ez viszont nem lehetséges, az említett okokból. A célnak megfelelő "épületnek" -de inkább csak zárt térnek írnám- egészen kicsi méret megfelelő, kb. 5-6nm...de mindenképp nytható/zárható/eltolható tetővel.
Az a kérdés, hogy milyen "áthidaló" megoldás létezhet?
Néhány ötletem már van, de nem biztos, hogy ezek jók.
1. Veszek egy lakókocsit, és betolom a telekre. Alul rögzítem, belül átalakítom. A kereket rajtahagyom, de a padlólemezt kivágom, mert a teleszkópokat mindenképp atom stabil helyre -a földre- kell rögzíteni. Ránézésre a kutya meg nem mondja, hogy az a kocsi fixen le van telepítve. Ahhoz, hogy lakókocsival beálljak a kertembe, gondolom nem kell engedély.
2. Másik megoldás lehet, az előregyártott műanyag dóm: http://www.skyshedpod.com/images/PODXL3lg600.jpg
Ezt csak le kell tenni valahova, aztán kész. Maximum ha valaki nagyon kötözködik, akkor ráfogom, hogy előregyárott műanyag gyermekjátszóház, vagy gyermek csillagvizsgáló.
3. Építek egy megfelelő épületet fából, majd köré építek a gyereknek egy játszóteret, hintával, várral, mászókával, homokozóval, csúszdával, akármi. Így az egész komplexumot kinevezem játszótérnek, melyre nem ell engedély.
Egyéb ötelt? :-)