Matykoka Creative Commons License 2007.07.18 0 0 1552
Sziasztok,

imádom olvasni ezt a fórumot, a biokert és a növényvédelmi illetve konyhakerti tanácsokat szoktam még olvasni. (A biokertből talán már ismertek páran).
Szóval egy nagyon új és jó dolgot szeretnék megosztani veletek. Rátaláltam egy szerre, amely a biogazdálkodási szerlistán szerepel, tehát engedélyezett és mi már ki is próbáltuk.
Édesapámék konvencionális gazdálkodást folytatnak, de nem kérdés, hogy ezentúl csakis ezt a szert fogják használni.
Ez az EM-1 (Effektiv mikroorganizmusok), ha van időtök és kedvetek nézzétek meg a köv. oldalt: www.emtech.hu.

A szer nagyon jó, apuék soha még annyi uborkát nem szedtek mint idén miután ezzel permeteztek, a bab ami pedig ragyásodásnak indult meggyógyult a szertől és most harsogó zöld, illetve több virágot tenni nem lehetne rá. De ez még nem terem (kései ültetés) remélem, hogy majd itt is olyan hozamokkal büszkélkedhetünk mint az uborkánál. Az uborkánál ahol eddig egy nódiuszon 1-1 uborka termett, most 4-5 darab is van.

Bocsánat ha egy kicsit offnak tűnik a hozzászólásom, de az aszalás előtt éppen a betegségekkel foglalkoztatok és mindenképpen le akartam nektek ezt irni, mert tudnotok kell erről a dologról.

Ha megnézitek az oldalt, senkit ne riasszon el az ára, mert az egy tömény készitmény, amit többszörösére kell higitani.

Én 1 liter EM-1-t vettem dr. Hidas András biológus professzortól Gödöllőn ami 400 ft-ba került, de ezt a mennyiséget 300x-ára kell higitani.

Minél többszöri használata, öntözés és permetezés javasolt, sőt a komposzt is nagyon gyorsan megérik tőle.

Ahol lakom már használja egy házaspár és csak jókat mondtak eddig, de már hiszek nekik, mert már apuéknál én is megtapasztaltam.