Szia ruborits!
Én is gondolkoztam már a tripelatán, de elég "groteszk" képet mutatna egy lakásban. Kissé kinőné magát, ha nem is hosszában, hát széltiben mindenképp, de nekem is nagyon tetszik, hogy ekkora levelei vannak.
Elég undorítónak tartom, hogy valaki ilyen pofátlan legyen, hogy szerencsétlen növényt így megcsonkítson... Nem tudom milyen szándék vezérelte, de ha mondjuk magának akart csinálni belőle egy másik fát, akkor legalább valami ágat törjön le, de az is elég kiábrándító, de hogy 1 métert, eléggé felháborító, ha meg csak szimpla rosszindulatból, az meg minősíthetetlen. De szerintem lehet már optimális összegért is kapni szép, egészséges fasikolák által szaporított egyedeket.
Nagyon klassz lehet a Kertészeti Egyetem, majd oszd meg velünk mit tanultál, nagyon kíváncsi vagyok - meg szerintem minden fórumozó is- minden új infóra.
Engem minden tavasszal elkap a magnolia-mániám, feltehetőleg jövőre én is veszek 1-2 új példányt. :-) Egy kissebb-nagyobb magnolia gyűjtemény nekem is nagyon kedvemre való lenne, dehát ahhoz kertesház is kéne, ahhoz pedig egy light-os lottónyeremény. :-) De én már annak is örülök, hogy amim most van, az megmaradt lakásban, mert eleinte csak amolyan kísérlet szerűen ptróbáltam, hogy hátha bírja, mert annyira szerettem volna már liliomfát, hogy bevállaltam. Azt gondoltam, ha mégsem, akkor odaadom az egyik ismerősőmnek a telkére, de számomra csoda történt, és megmaradt.