amay_light Creative Commons License 2007.07.16 0 0 27962

Szia IMGM6!

Célom meglepő módon nem kisebbrendűségi komplexusaim kiélése volt - nincs különösebb okom ilyen jellegű komplexusok kifejlesztésére -, mindösszesen arra kívántam rávilágítani, hogy a mai világban, amikor nap mint nap képzelgésnek tűnő dolgok válnak valóra (kvantumteleportáció, sétáló robotok, stb.), illene kicsit visszafogottabban betámadni azokat, akik bizonyos, eddig alapvetőnek hitt fizikai vagy egyéb alapelvek érvényességi körével kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Különösen taszító, mikor valaki "ex cathedra" kijelentéseit pökhendi, leugató stílusban teszi közzé.

Az antennás példát azért hoztam fel, hogy egyszerű esetekben is kaphatunk látszólag többletenergiát a semmiből, hiszen az antenna az elektromágneses hullámok elmélete nélkül (ami pl. még a XIX. század közepén sem volt sehol) is simán ilyen többletenergia-termelő gépnek tűnhet. Pedig azóta csak kb. 150 év telt el, és mégis - mecsoda különbség!...

Jó, hogy felhoztad a kvazárokat, meg a hiányzó (már akinek hiányzik) energia/tömeg problémáját, ugyanis pont ezek is mutatják, mennyi mindenről nincs lövése sem a "fizikusoknak". Aki meg ennyi mindent nem tud, annak mire fel akkora az arca, mint ide Lacháza?! Tudod, azt kellene megérteni Neked és elvbarátaidnak, ideértve az MTA-t (az olyan nagyon "tudományos" részlegeivel együtt, mint a Filozófiatudományi Intézet), meg a Tényeket Tisztelők Társaságát, szkeptikus konferenciát, stb., hogy az emberek túlnyomó többsége egyáltalán nem vevő erre a bicskanyitogató stílusra, és rühell benneteket ezek után akkor is, ha esetleg egy-két kérdésben véletlenül már jók a mai fizika magyarázatai.

Különösebben vitázni én sem akarok, erre még a Mazda fórum keretein kívül sincs igazán időm és energiám, részemről én is lezártnak tekintem a vitát. Inkább örüljünk együtt, hogy kellemes japán Mazdákban gurulgathatunk tudományos elméletektől függetlenül :)

üdv,

amay_light

Előzmény: IMGM6 (27959)