Kedves ruborits!
Legelőször egy Nigra büszke tulajdonosa lehettem, majd egy Leonard Messellel lettem gazdagabb, és végül rendeltem egy Elizabeth-et, de megfogadtam magamban, hogy soha többé. Csakis kizárólag személyesen veszek magnoliát. Amikor kicsomagoltam, eléggé elborzadtam; be volt görbítve egy négyszög alakú dobozba, ami levele volt, az mind levéltetves volt, valami silány földbe görbén elültetve... A földre számítottam, hogy nem lesz valami leányálom, de az, hogy tetvesen, koszosan képesek kiküldeni, ráadásul nem csekély összegért... Egészen elképesztőnek tartottam. Levágtam a leveleit (mert nem akartam permetezni, meg egyébként sem volt rajta túl sok levél), átültettem, a gyökerei közül a kukacokat kiáztattam, majd odaraktam a másik két liliomfa közé, hogy valami kellemesebb mikroklíma alakuljon ott ki számára. Azóta hál' istennek hozott új leveleket és úgy néz ki jól megvan.
Télen az erkélyre kiraktam, de most ki akarom próbálni, hogy hogyan viselkednek fűtés szezonban, de ha valami gond van, akkor rögtön mennek az erkélyre.
És neked milyen magnóliád van/ vannak?
Igen, én is sokat tanultam a fórumból, sokat segített, főleg mikor még csak annyit tudtam, hogy liliomfa a neve, és mesébe illő virágai vannak. :-)
További szép napot! :-)