sitonthefence Creative Commons License 2007.07.16 0 0 3552

A második bekezdésben van szerintem a középutas igazság. Nagyon jól megfogalmaztad.

Az Oromon által beidézett 12 pontról nekem még annyi jutott eszembe, hogy jééé, mi után is kapálóznak ezek, hiszen a "kívánságaik" nagy része már élő valóság! Jó, persze, biztos nem mindenhol az országban, de meg vagyok győződve arról, hogy többnyire igen.

Amin nyomulhatnának, az egyes jogszabály hiányosságok pótlása, mint pl. a házasságon/élettársi kapcsolaton belüli erőszak - de ne csak a férfi-, hanem a női agresszió is legyen büntetve valamilyen módon (jó-jó, tudom, ez határmezsgye, ahol max. titokban beépített kamerákkal lehetne igazságot tenni, de hát semmi sem tökéletes, legfeljebb törekedni lehet rá ...).

Vagy ami nekem még régi vesszőparipám, mint egykori habzó szájú feministának :-), az az, hogy a nők ahhoz, hogy a munkában és otthon is megfelelően helyt tudjanak állni, ahhoz törvényileg szavatolni és a mindennapi életben is biztosítani kellene számukra a 6 órás munkaidőt (természetesen a gyerekekkel otthon maradó vagy róluk egyedül gondoskodó férfiaknak is), legalább a gyerekek általános iskola alsós időszakának végéig. Ja, és nem mérföldekkel alacsonyabb javadalmazásért. Mert ami ma van: az én munkahelyemen pl. évek óta az megy, hogy aki 6 órás (a legtöbb a gyerekét/gyerekeit egyedül nevelő anya!), azzal közölték, hogy vagy 8 óra, vagy lapát. Aki pedig újként jönne 6 órásnak, az élből elutasítva. Szóval szerintem ezt a részterületet nagyon rendbe kéne tenni.

Előzmény: maestro (3538)