Oromon Creative Commons License 2007.07.16 0 0 3519

Én is szeretem azt a hozzászólást, de a másik fél is hallgattassék meg, ez a válasz érkezett rá ott a tűsarok fórumon:

"Kedves [Nick]!
Azt gondolom, hogy 1. szerencsés vagy, de nem mindenki az. 2. talán túl lehetne lépni azon, hogy saját személyes élményeid alapján mondd meg, milyen a nők helyzete ma Mo-n. Egy kicsit nagyobb szolidaritás és empátia bizony jól esne azoknak a nőknek, akiket azért rúgnak ki az állásukból, mert nők (akár mert szültek, akár mert nem engedték a főnöküknek megfogdosni magukat stb.), akik a házastársuk vagy élettársuk erőszakának áldozatai, akiknek hiányoznak a női példaképek az oktatásból, és a sokféle nő megmutatása a médiából, akik a média és reklámok által sugallt nőkép miatt fogyókúráznak és lesznek esetleg halálos betegek, akikkel nemosztja meg a férjük úgy a házimunkát, mint veled, hanem halálra gürcölik magukat 2 vagy még több műszakban, és folytathatnám. Ezenkívül szeretnék egy félreértés eloszlatni: nem minden követelés, kérés az államhoz irányul, értelemszerűen van, ami a férfiakhoz, van, ami a társadalom egészéhez, van, ami a médiához, van, ami a munkáltatókhoz, van, ami a törvényhozáshoz, stb. Egyébként a statisztikai adatokat nem minden esetben gyűjtik nemi bontásban, sajnos épp a részadatokat, az érzékeny adatokat nem mindig. És nemcsak a KSH vagy TÁRKI gyűjt adatokat, ez a kívánság arra is vonatkozik, h pl az EU-tól pályázatok ynertesei midnig nemi bontásban adjanak meg minden adatot a projekt tervezése, beszámoló stb során (ez EU-s követelmény lenne, egyébként). Házimunka értékelése: nem arról van szó, h fizessék ki, hanem arról, h kerüljön felmérésre. Egyébként lehet, h te hülyeségnek tartod, de épp ma olvastam, ha TÁRKI felmérte, emnnyibe kerül egy gyerek a családnak, és ott számszerűsítették a hozzá kapcsolódó házimunkát is. :)) Na elsőre csak ennyit."

Nem szeretem ezt a választ, de érteni vélem. És nem tartom feminácinak.

Előzmény: csipkefa (3516)