Egyrészt nem mindegy, hogy a mai "tudományos" "kutatásokban" kik "dolgoznak"? Hajjaj, olykor a közelében vagyok, látom, a többségében abszolájte nagyonmindegy. Aminek nem vagyok annyira a közelében, ott meg mintha végképp mindegy lenne :-(
Szociológiai kutatások, gender studies, bölcsészet, marketing, jog, PR... nem tudom, mennyire kell pengeéles intellektus a ma népszerű "kutatási" területeken.
Ha jól értem, szinte minden pozitív diszkriminációnak az lenne a célja, hogy egy addig hátrányos helyzetű csoportot kedvezményezve (egy átmeneti kontraszelekció enyhe káros hatását is eleve bekalkulálva) elérje azt, hogy az addig hátrányos helyzetű csoport lemaradása idővel csökkenjen, sőt eltűnjön, és így aztán az onnan kiválasztódó emberek már ne kontraszelektáltak legyenek - és akkor meg lehet szüntetni a pozitív diszkriminációt.
Én se szeretem a numerus clausust, a pozitív diszkriminációt is utálom, de nem nagyon tudok jobb módszert ami "felzárkóztatásra" alkalmas. Te tudsz? Vagy szerinted nincs is rá igény? Vagy igény van ugyan, de azt el kéne fojtani?