Nekem ez zsigeri elutasító reakciónak tűnik, bár sajnos szerintem sem alaptalan. De vigye kánya, hagyd el a 12. pontot, úgy mi a véleményed az első 11-ről?
Amúgy itt van az ottani fórumról az első reakció a cikkre:
"Kedves Nőtársaim!
A statisztikai adatokat gyűjtik egyébként nemek szerinti bontásban. Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy százalékokkal szabályozni lehet a választásokat? És vajon jó lenne? Valamikor a hetvenes években az állampárt utasításba adta, hogy az egyik választókerületben a jelölt nő legyen, húsz év alatti, mezőgazdasági fizikai dolgozó szakmunkás, faluban éljen és legyen párttag. Egy ilyen volt hétfaluszerte, hát ő lett a képviselő. Abszurd volt és teljesen eredménytelen.
Azt gondolom, a 12 pont többségére a szeretet a válasz. Ahol a nő és férfi szereti egymást, a felsorolt pontok nem problémák. És nem azért, mert a szeretet azt jelenti, dekára kiegyendúlyozva mérik pl. a házimunkát, nem, kedve nőtársaim, az is a szeretet része, hogy elviseljük pl. azt, hogy ő ugyan éppen nem segít takarítani, de pompás ebédeket főz, amely főzések után a konyhai nagytakarítás persze az én dolgom. De megteszem, mert szeretem, és ő is engem, és így kerek a világ, hosszú évek óta. És mindettőnknek fülig ér a szája az örömtől hat jóllakott, ebédet végigbeszélgető csemete láttán. Ez a lényeg, nem a kidekázott házimunka.
Még valami. Elképedve olvasom, hogy el lehessen számolni a házimunkára fordított időt. Én ezt el sem tudom képzelni. Hogy én a gyerekeim nevelésére fordított időt forintosítsam, hogy a házimunka óraszámait megszorozzam x összeggel és kitűzzem a konyhába, ma ennyit teljesítettem???Volt ilyen eset a környezetemben, egy nő gyerekelhelyezési perben számolta volna el a házimunkára fordított időt, igaz, az apa legalább annyit teljesített...aztán ugyanez a hölgy nyújtott be keresetet tartásdíj emelésre, mivel az apa felesége jól keresett...
Nekem a 12 ponttal soha nem volt problémám. Három diplomám van, egész életemben nagyon sokat dolgoztam, imádom a családomat, gyerekeimet, soha nem éreztem magam hátrányban,mert nő vagyok, voltam és vagyok gazdasági vezető, pályám alakulása a munkámtól, teljesítményemtől és igen, időnként a kapcsolati tőkétől függött, de attól. hogy nő vagyok, soha.
Rengeteg valódi nő van a médiában...őket is észre lehet venni. És még valami: soha nem éreztem az eü ellátásban különlegesebb elbánásban kellene részülnöm, mert nő vagyok, nagyon becsületes, őszinte férfi-nőgyógyászommal mindent meg lehet beszélni.
Szóval kicsit túl van ez a 12 pont lihegve. Nőként, anyaként, feleségként, lányként közel ötvenévesen, úgy érzem, a követelések többsége szeretethiányból és sértettségből ered. Egy kicsit jobban kellene szeretni a férjeket és gyerekeket. És nem kéne számolgatni, hányforintnyit gondoskodtam róluk."
Azért mentem oda, mert freesleep javasolta, kicsit ugyan úgy érzem, hogy érdemi beszélgetés helyett, de végülis ez mindegy.