staccato76 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 302
Az én tippem: az új Casio Privia PX-200.

Tudom, sokan fikázták a Casiokat. Hát, mit nem mondjak, én is úgy voltam velük, hogy a Casio az játékszer, komoly emeber nem vesz ilyet. Csakhogy kipróbáltam az új Casio Privia PX-200 -at, és... Elképesztően jó! Egyszerűen lenyűgözött!

Azonnal rendeltem is egyet Németországból, egy hét alatt meg is érkezett. Beleszerettem a billentésébe és a zongorahangjába is! 27 éve zongorázom, láttam már jónáhány hangszert, akusztikus és elektromos zongorát. Mostanában egy Korg SP-200-t használtam, de ez a lába nyomába sem ér az új Casionak. A Korg kiábrándító: a zongorahangja százszor gyöngébbre sikerült, mint a PX-200-é. A Korg billentése pedig, hát a fasorban sincs a PX-200-hoz képest. De tényleg. A Korg billenytyűi úgy kopognak, hogy a feleségen nem tudott aludni a szomszéd szobában, ha éjszaka gyakoroltam. A PX-200-s billentését fantasztikusan jóra sikerült megalkotniuk, félelmetesen jó, olyan, mint egy igazai Yamaha hangversenyzongoráé.

Komolyan mondom, hogy nem hittem el én sem! Bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki egy jó hangszert akar venni a gyereknek vagy akár zenekari célokra. Nem fog csalódni! Az ára 180 ezer körül van, míg a hasonló tudású Yamahák és Rolandok kétszer-háromszor ennyibe kerülnek. És, ugye, pénz beszél... És ez a Casio már NEM gagyi, ez igazi hangszer! Most már tényleg elhiszem, hogy nem csak az ára miatt lett -- a tényleg jómódú -- Nyugat-Európában piacvezető a digitális zongorák piacán.

Íme a gyártó honlapja, és tényleg igaz, amit írnak róla! :)

http://www.priviapiano.com/products/PX-200/