Olvasgatva az utóbbi hozzászólásokat (belértve a BOSS kijelentéseit) felötlött bennem néhány dolog, kérdés.
Tulajdonképpen mi bajunk a BOSS-sal? Túlzottan szigorú? Lehet. Részrehajló? Nem hinném bár sokszor csak a tevékenysége eredményét látjuk és abból ez tűnik ki. Nem tudjuk azonosítani, egy személyhez kötni? Ez már esetleg problémás lehet, ha vki le akarja köpni :) Azonban ezeket nem érzem elég erős indoknak, hogy kedvenc BOSS-unk közutálat tárgya legyen.
Ezért tovább agyaltam a dolgon amíg tömködtem magamba a salátámat, de csak nem akart az ihlet megszállni. Most viszont krizsi beírása után talán meg van az ok. Nem annak tartjuk kedvenc fórumunkat mint ami valójában. Azaz nem tartjuk technikai, tematikus fórumnak, hanem vmiféle általános, cseverészős hobbifórumként kezeljük. így már érthető(bb), hogy miért böki sokszor a modink szemét a tevékenységünk. Lehet , hogy át kellene helyeztetnünk máshova az Audioland fórumot?
A másik dolog amin agyaltam a többször előhozott egyébb fórumok, ahol ismertek a modik. Ilyen az AVX, Terminal, Hificity. A szitire nem mondok semmit. Az másik kettőn olyan gyenge a moderáció, hogy gyakran némelyik topikban oldalakon keresztül nincs más csak értelmetlen szófosás, amely rövid időn belöl szeméyleskedésbe torkollik és annyira alacsony az általános szinvonal, hogy sikítva menekülök sokszor. Ezért nem gyakran írok azokban sem személy szereint. Nem szeretném ha lesűlyedne erre a szinvonalra az Audioland is. Márpedig ez lesz a vége, ha a modi személye ismerté válik és a modi nem vállalja fel a kiközösítést...
Szerintem van egy egyzserű - bár az olvasottak alapján nem túl népszerű - javaslatom. Ne adjunk okot a BOSS-nak az aktivizálódásra. Tavaj nem nagyon érezte ennek szükségét. Az idén vmi miatt aktívabb lett. Inkább azon kellene elgondolkodnunk, hogy ennek mi lehet az oka...
Üdv: DDL
ps.: Még vmi! Lehet jelentkezni ki vállaná fel nyíltan a moderátori tevékenységet? :)