Jago_ Creative Commons License 2007.07.15 0 0 336

Kedves repulesszereto,

Tartok tole elbeszelunk egymas mellett.

Az altalad felsoroltakban sehol nincs bent az amit kerdeztem a frekin, amire akkor biztosan emlekszel, nevezetesen, hogy van-e az utban a ket pont kozott barmilyen veszelyes legter ami aktiv.

"Valamely repülés megkezdése előtt a légijármű parancsnokának meg kell ismernie a tervezett repülésre vonatkozó összes rendelkezésre álló tájékoztatást."

Valoban. Mivel a repuloteren senki nem tudta, hogy mi az ami aktiv es mi az ami nem, en kis naiv ugy gondoltam, hogy pont erre valo a FIC, hogy megkerdezem. Biztosan tevedtem, egyre inkabb erzem.

Minden mas (meg kinyomtatott meteor is) volt a fedelzeten egyebkent.

"...de inkább az élvezze a szolgáltatást, aki rászánta azt az 1 percet és 60 ft-ot aki adott fel reptervet, NEKI jár a S.A.R. és a biztosító is fizet, ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezte..."

Vilagos. Kerlek, mit szeretnel latni egy segedmotoros vitorlazo repterveben? ADEP,ADES ugyanaz(nem reszleteznem a tobbit, tudom mikbol all egy plan). Tipust, felszallasi idot tudok mondani, meg azt, hogy kb. merre megyek, de eleg hulyen nez ki a F15ben, hogy kb. Balatonkenese iranyaba, de attol fugg merre lesznek jo felhok ahol meg lehet emelkedni.

Sebesseget szinten nem nagyon tudok adni, mert ha megallok termikelni azzal megint valtozik a fordulopont iranyaba viszonyitott sebessegem - ebbol kifolyolag azt sem tudom megmondani mikor leszek a forduloponton.

Az utazomagassag szinten ez a kategoria. Amig emel, emelkedunk, ha merul akkor merulunk. Nem irhatok be M0030-M0175-ot pl.

Ha jol ertelmezem a Kovim rendeletet akkor ha 5 km-nel nagyobb tavolsagra elterek a reptervtol (mert pl. ott egy jo felho ami alatt talan emel), akkor szolni kene nektek, novelve az amugy is nagy freki terhelest. Gondoltam nektek konnyitem meg a munkatokat, ha csak annyit kerdezek amennyit es utana szepen csendben elvagyok, hallgatozva a frekin es kulonosen kinezve ha ugy hallom valaki arrafele repked amerre en. Majd legkozelebb kitalalok valami mast.

Az osszevont frekiket ismerem, nalunk max. 5 szokott lenni. Nem ismerem a helyi eljarasokat, de eszrevettem, hogy atkuldozgetitek "magatokhoz" a masik frekire a gepeket. Mi ezt csak akkor szoktuk tenni, ha hamarosan ki akarjuk nyitni a masik szektort, amihez a freki tartozik - ez is csokkenti a freki terhelest. Amugy meg ugyis retransmit van (nalunk legalabbis).

Nem tudom repulsz-e valamivel, de ha egyszer van ra idod/kedved ajanlom menj el egy ketuleses vitorlazogeppel egy rovid tavrepulesre - akkor talan jobban lathato lesz mirol beszelunk.

Maradok tisztelettel: Jago

Előzmény: repülésszerető (335)