Igen ám, de volt olyan eset is, amikor megpróbáltam ellene tenni, h ne úgy történjenek a dolgok, és még is megtörtént. Azóta is azon gondolkozom, h mi lett volna, ha nem teszek semmit...
Az első esetnél csak rossz érzésem volt, és csak azt tudtam, h lassítani kellene. Itt nem tudom milyen jelenből indultam ki, mikor nem is mentünk gyorsan.
Az unokatesómmal megint csak nem tudom, hogy érted, h a jelenből indultam ki, mikor előtte majd egy éve láttam. Telefonunk nem volt se vezetékes, se mobil (90-es évek eleje).
Az utóbbi esetben, pedig túl sok a ha!
"Persze ez nem jelenti annak lehetetlenségét, hogy Isten persze többet lásson belőle, a valóság ismerete, állása alapján, és nem a jövő ismerete alapján."
Nos lehet, h nekem átláthatatlan előre 10 év eseménye, ami a jelenből egyértelmű. Szerinted akkor a jelen ismeretéből Isten nem képes a vég meghatározására? 1 évre előre pontosan, vagy 100-ra esetleg 1000-re vagy teszem azt milliárd évekre előre? pl a teremtés pillanatának jelenjében benne van a vég! Nem teljesen mindegy hogy ezt most a jövő ismeretének nevezzük, avagy a a jelenből való meghatározásnak.
A milett volna ha feltevésedre csak annyit mondok, h igazából nem tudom. Nekem nincs módom újra megpróbálni.
És had írjak le egy kis sztorit Nostredamusról.
Valami urasághoz ment vendégségbe. Már híres orvosként ismerték, és ismerték jövőbelátó képességét is. Ezért az uraság megkérdezte tölle, hogy két malaca közzül melyiket fogják elfogyasztani ebédre a rózsaszínt, vagy a feketét? És Nostredamus mosolyogva csak annyit mondott, hogy a feketét. Az uraság parancsba adta a szakácsnak, h a rózsaszínt süsse meg.
Az ebéd elfogyasztása után az uraság újra megkérdezte, melyiket ették meg szerinte? Mire Nostredamus újra a feketét jelölte meg.
Az uraság behivatta a szakácsot és Nostredamus előtt kérdezte meg, hogy melyiket készítette el? Mire a szakács azt mondta, h a feketét. Az uraság nagyon mérgbe gurult, h nem azt készítette el a szakács. Erre a szakács elmodta, h a rózsaszínt akarták elkészíteni, de miután leszúrták, egy óvatlan pillanatban a kutyák ellopták, és szétmarcangolták. Ezért le kellett a feketét is vágni, így azt készítették el...
Lehet, h neked van igazad! A jelen ismeretéből valahogy meghatározható a jövő! Akár halál pontosan is! :) Csak nekünk nincs meg ez a tudás! És Neki szerinted nincs meg? ;-)