Ati356 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 1498

Nézd takarító!

Az a te bajod, hogy a te itenképedbe már nem fér bele olyan Isten, akinek emberi tulajdonságokon kívül más tulajdonságai is vannak, mint pl a jövő pontos ismerete. Persze értem én miért, mert így már számodra sem lenne összeegyeztethető a szabad akaratoddal...

Nos, hogy a logikán kívül miért is gondolom azt, hogy Isten, ha létezik, ismeri a jövőt, a következő.

Az én életemben is volt egy-két szikrája a jövő ismeretének, megérzés formájában.

Egy pár példa: Egyik alkalommal a főnökömet kértem meg, hogy lassítsunk (pedig csak 80-nal mentünk) a 47-es úton Berettyóújfalú felé haladva, mert nagyon rossz érzés fogott el. Ő lassított, mivel már ismert és meséltem más megérzésekről is. 50-nel mentünk, mikor is kb fél perc autókázás után beértük az addig előttünk haladókat. Koccanásos balesetet szenvedtek. Ki tudja milett volna, ha nem lassítunk le?

Egy másik eset: Az egyik unokatesómmal nem tartottam a kapcsolatot. Egyik szombat délelőtt mondtam a bratyónak, h jön Feri az unokatesónk délután. Mire visszakérdezett, hogy honnan veszem? Beszéltem vele? Én meg mondtam, hogy nem csak egy megérzés, és egy kép arról ahogy jön befele az ajtón egy farmerben és egy pólóban+barna cipő tüsi haj.Tudni kell, h őt utoljára hosszú hajjal láttam.

Nos a tesóm elkűldött a sunyiba, h hagyjam őt az ilyen hülyeségekkel békén.

Még a nap folyamán töbszőr említettem a tesómnak a dolgot, de ő lerázott.

Az utolsó előtti megjegyzésem: "Tíz perc múlva itt van Feri!" Bratyó: "Na mostmár kussolj!"

Egyszer csak csörrent a kaputelefon mire én: "Ez Feró lesz!" A bratyó csak egy rövid "kuss"-t vágott oda míg ment a kaputelefonhoz. Felvette és leesett állal csak annyit mondot, hogy "Feró!"

És végül, de nem utolsó sorban: Kb 10 évvel ezelőtt volt egy álmom, ami nagy hatással volt rám és csak egy féle képpen tudtam magyarázni!

Az álmom: Egy szép kis kerteshánál laktam és egy kisgyerekkel játszottam az udvaron és dobálgattam. A kisgyerek 1-1,5 év körüli volt és úgy nézett ki mint én a kiskori képeken, csak modernebb ruhában. Az álmomat több ismerősömnek is elmeséltem azzal az értelmezéssel, h biztos álmomban visszamentem az időben kisgyerekkori énemhez, bár a helyszín nem stimmelt.

Nos most jön a slusszpoén: 5 éve van egy párom és tavaly januárban született egy kislányom. Mindenki mindíg mondagatta és mondja is: "Kiköpött apja!" De ha melléraknánk a kiskori képem akkor dettó ugyan az. Ez még nem is lenne különös. 3 éve Anyám elcserélte a családi panellakást egy kertesházra, amit felújított tavaly októberben. Mondtam is Anyámnak, hogy olyan ismerős lett így ez a ház, de nem tudtam hova tenni. Nos tavaly, mivel elkezdtünk építkezni, decemberben kiköltöztünk Anyámhoz, mivel addíg albérletben éltünk. Most nyár elején kint az udvaron dobáltam a lányom a ház előtt és egy kis idő múlva végigfutott a hátamon a hideg. Leeset a tantusz. Bevillant az álomkép, ami ugyan az volt mint a valóság. Az udvar a ház és a lányom és nem utolsó sorban a rucija...

Ha Isten létezik, akkor ő tökéletes, ezért nem csak felvillanásai lehetnek a jövővel kapcsolatba. Ha igen, akkor a te Istened nem az igazi Isten...

Előzmény: takarito (1482)