Ha edzés után mintegy fél órával ebédelsz, akkor ez esetben nincs szükséged külön szénhidrátra, mivel az étkezéssel azt beviszed-ha beviszed.Ám ez nem egy optimális megoldás.Az étkezésedben lesz annyi zsír, hogy a már gátolja a kreatin felszívódását.
Ezért az ideális megoldás ez lenne: tréning után beveszed az 5 grammos kreatinadagodat kb.35 g maltodextrinnel; újabb kutatások szerint a szénhidrát okozta inzulinemelkedést(amely a kreatin hatásos beépüléséhez szükséges) nem tompítja a párhuzamosan bevitt protein sem.Ezért magadhoz kellene venned legalább 20 gramm proteint is.Ezután pedig mintegy órával étkezned kellene, ha éhes vagy, hanem, attól függetlenül, hogy van-e rá időd.Mindent meg lehet oldani, edz korábban!
A maltodextrin egy kukorica keményítőből enzimatikus bontással előállított glükóz-polimer.Ez azt jelenti, hogy félúton van a néhány százegyer szölőcukor egységből álló keményítő és a szimpla szőlőcukor molekula között.A maltodextrin emlékezetem szerint átlag 4-20 molekulából áll össze.Ez azt jelenti, hogy nem olyan lassan szívódik fel mint a keményítő, de nem is olyan gyorsan, mint az ipari szölőcukor(dextróz).A kreatin felszívódádásához a dextróz kedvezőbb, mert az inzulin szintje gyorsabban megugrik és ez mint írtam, kedvez a kreatin felszívódásának.
Amit a testépítők általában figyelmen kivül hagynak, hogy bárminemű cukor önmagában
a hasznos bélbaktériumokat pusztítja, míg a rothasztóknak kedvez.Ezért írtam, hogy maltodextrint fogyassz kreatin mellé, ne dextrózt.Ugyan némileg kevesebb szívódik fel a kreatinból(mert kisebb az inzulinreakció), de a beleidet kiméled.
Itt lép képbe az Attack, ha van rá pénzed.A termékben inzulin-utánzók vannak, cukor semmi.Így a kreatin ugyanúgy, vagy jobban felszívódik, mint dextrózzal.Értelemszerűen
az inzulinutánzók nem töltik fel a szénhidrát(glikogénraktárakat).
Ezért ha így teszel az megfelelő: 10 g Attack(melyből 5 g a kreatin), megfelelő mennyiségű vízzel(szénhidrát nem kell hozzá), majd egy fél óra múlva ehetsz és mehetsz.