Carolus58 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 440

Kisharsány,

Én ugyanis csak a magyar szavakról  "bizonyítom" be  - logikusan - hogy hogyan keletkeztek :

A fantázia az nem szinonímája a logikának és a bizonyításnak. Ilyen használatban és értelemben, hogy "fogalomtan" csak elvakult ködevők képzetében van.

Nem, nincsenek bolgár tamanások. Ugyanolyan ködevők vannak, akik szentül meg vannak arról győződve, hogy a bolgár nyelv a legősibb és a bantu négerig bezárólag mindenki a bolgár nyelv alapján képezte X. ezer évvel ezelőtt az összes földrajzi nevet.

Dettó ugyanez igaz a baszkok elvakultjaira. Erre szokták azt mondani a Tamanásoknak: welcome in the club....

A módszerűk teljesen ugyanaz mint a tiéd, tiétek: elolvassák a mai térképet és ráböknek a bolgárul/baszkul értelmesnek vélt helynevekre. Azaz "bizonyítanak", ahogy te szoktad volt mondani.

Parasztvakítás a la blgarszkij és a la vasca. Egytáborban a magyar parasztvakítással.

Rendben van, megértettem, hogy történetileg, történelmileg satatöbbi. Mit kezdesz viszont ezesetben az alábbiakkal:

meredély, mártély, harkály, erdély, erkély, estély,kedély, szentély >< kastély  ??

Semmit, röhögök a hülyeségeden. A latin CasteLLum LY váltását rohadtul nem befolyásolja. Te komolyan ennyire elvakult vagy????

Mondok neked egy analógiát: korteskedni, pereskedni szerinted bármilyen szempontból (mert "eskedni) a második fele párhuzamba állítható a te elved alapján? Kérlek válaszolj e kérdésre!

Én spanyol (baszk.v katalánv v. andalúz v akármi ) "tamanajellegű" kutatásra gondoltam, mikor a hispániai topominiákat próbálnák az általam kizárt terület kivételével beazonosítani a földgolyón.

Miről beszélsz? Nem értelmezhető a mondatod.

Előzmény: kisharsány (439)