Szia!
Be tudnál egy kicsit jobban avatni a részletekbe? Már amiről tudomásod van, s ami publikus.
Csak mert a július 11.-ei Nemzeti Sportban olvastam egy cikket a Derecskéről, amiben pár dolog felkeltette a figyelmem. Mivel nem találom a neten a cikket, ezért gépelnék be csak részleteket:
"Hosszú távra terveznek
...
Derecskén az NBI-ben sem szeretnének túlköltekezni, ezért a játékosok a sportolás mellett dolgoznak vagy tanulnak, és heti hat edzéssel készülnek.
...
Az újonc megújult környezetbe fogadhatja az ellenfeleit, hiszen a csarnokot kifestik, a parkettát felcsiszolják és újralakkozzák, a küzdőtér világításának fényereje pedig duplájára növekszik.
"Szerencsére a város önkormányzata is magáénak érzi a csapatot... - így Tajta János többségi tulajdonos -. Hatvan-hatvanötmillió forintos költségvetéssel számolunk az első osztályban és nem akarunk ígérgetni. Nálunk a fizetést mindig időben megkapják a játékosok."
Tulajdonképpen bemásolhattam volna az egész cikket, mert jó összefoglaló a Derecskével kapcsolatban. A Golit illetően is szívesen vennék egy hasonló cikket.
Például hogyan alakulnak itt ezek a dolgok, számok?
A napi 2 edzés többé-kevésbé megmarad a bajnokságra is (mondjuk heti 7-8-as edzésszámmal), vagy csak a felkészülési időszakra jellemző? Szerintem nem ártana, ha maradna, igaz a Golinál is több játékosnak is van egyéb hivatása.
Mennyiből tud gazdálkodni a csapat, illetve a vezetőség?
Az edzések mindig Budakalászon lesznek, vagy csak ideiglenesen vannak ott?
Pár szempontból irigylem a Derecskét. Például "tuti" csarnokuk van, míg a Tromos csak "ideiglenes" megoldás, mert jelenleg nincs jobb. Nem fikázni akarom a Tromost, mert szeretek odajárni, csak költséges.
Más.
Lusta voltam bemásolni a Derecske keretének változásait, de szerintetek mely csapatnak alakul jobban a kerete? A Derecskének vagy a Golinak? Már amennyire meg lehet ítélni.
Na jó:
"A feljutást kiharcoló együttesből a volt válogatott kapus, Szász Mária visszavonult, Ravasz Márta és Mahler Brigitta Gyulára igazolt, Klász Karola is a második vonalban keres magának új klubot, míg Horváth Beáta a csapat mellett segédkezik jövőben. Új szerzemény Kocsik Viktória (Kiskunhalas), Szamosi Anita és Szamosi Lívia (Kőbánya-Spartacus). A DVSC-Aquaticumtól érkezik Rácz Emese és Király Annamária, és a derecskeiek még tárgyalnak a Lokival valamelyik fiatal tehetsége kölcsönvételéről."
A Goli keretváltozásairól meg már sokat lehetett itt, illetve a Goli honlapján olvasni.
Az új keretek alapján melyik csapat képvisel jobb játékerőt?