Elsősorban a rezisztenciaveszély miatt váltanék, de szeretnék új szereket is kipróbálni. Általánosságban véve nem vagyok strobilurinellenes - a Signum pl. remekül bevált a meggyeimnél, igaz, ez azért talán a boscalid hatása is, nemcsak a piraklostrobiné :) Ezért is akartam a Cantust a szőlőbe, mert az is boscalid. Az Eclair nem lehet rossz anyag, bár Én még nem használtam. A cimoxanilra bizti nincs (még) rezisztencia, meg nagyon jól mozog is a növényben, de strobit már nem akarok jövőre. Ha már cimoxanil kell akkor inkább a Tanos, az + még famoxadon is, biztosabb a hatás :) A cimoxanil főleg peronoszra jó, és akkor a lisztharmat meg a boty ellen a strobinak kellene biztosítani a hatást. Szerintem a strobit inkább lisztharmatnál kellene kiegészíteni valamivel, mint ahogy azt meg is teszi pl. a Syngenta is, csakhát (még csak) gabonában pl. (A famoxadon is peronosz ellen van, némi lisztharmat elleni mellékhatással. De azért nem bíznám rá a lisztharmat elleni védelmet természetesen). Cimoxanilt Curzate F formájában használtam már, csak picit abnormális ami felénk növényvédőszer-árusítás frontján történik manapság; hosszú hetek után végre sikerült Fendonát szereznem, literesben (!), mert kisebbet még nem láttak... (ezért is 50 km-t autóztam...) Curzate-ot már nem is próbáltam...
Lisztharmat ellen a Talendo-t próbálnám ki, a proquinazid aztán abszolút rezisztenciatörő, ráadásul kiváncsi vagyok a gázosodására :)
Mondjuk ez így mind szép, csak az ár sajna limitáló tényező... Eclairral kijön kb. 14-15e-ből egy forduló / ha-ra számolva, bár mondom nem tudom mennyire kellene a blokkban megtámogatni az lh-ellenes hatását. A Tanos 8e-ből kijön / ha / forduló, a Talendo + 6e, és akkor még kell valami boty ellen... Számolgathatunk még majd ha gondolod, jó lenne megtalálni a legideálisabb kombit... :)
Üdv