Attila G. Creative Commons License 2007.07.12 0 0 670
Még egy pár szó a Makóval kapcsolatban. Szerintem rossz példát hoztál fel.
Hiába vállalja egy feljutó csapat az NBI-ben való szereplést, ha nem érzi úgy, hogy bármi keresnivalója is lehet a meccseken. Az se volt szerencsés, hogy valamirevaló edző nélkül kezdték el a bajnokságot, bár lehet, hogy akkori edzőjüknek megvannak a maga eredményei, csak én nem tudok róluk. Viszont azért az mégiscsak furcsa volt számomra, hogy a csapat az ideiglenesen beállt szakosztályvezetővel, vagy affélével érte el a legjobb eredményeit, ilyennek tartom a Vasas elleni otthoni döntetlenjüket.
A Vácot is megverték korábban, bár akkor nem tudom, ki irányított.
Keret... Lehet, hogy gyenge keretük volt, de próbáltak erősíteni. Én például Barna Évát kiváló erősítésnek tartottam, s szerintem beváltotta a hozzáfűzött reményeket, s a csapat egyik legjobbja volt. Arról viszont szerintem nem feltétlenül a csapat tehet, hogy egyik legjobb játékosuk - most épp Barna Évára gondolok - másik csapathoz kényszerűl, mert nem tudja fizetni az albérletet. Arról sem a csapat tehet, ha nincs mögötte megfelelő anyagi háttér. A legerősebb csapatokat is sújtják anyagi gondok, hát akkor el lehet képzelni, hogy milyen hatással lehetnek ezek egy éppen feljutó "kis" csapatra. S az se vált előnyükre, hogy az edzőjük azért kényszerült ott hagyni a csapatot, hogy egyáltalán fenntudjanak maradni.
S ezzel nem azt mondom, hogy sajnálni kellene a Makót, vagy ilyesmi.
Sőt kis szerencsével, s Barna Évával akár talán benn is maradhatott volna, bár elismerem, erre csekély esélye volt, a Békéscsabával nem igen tudott pariban lenni, s a Szpari is felébredt a végére.

Viszont habár talán a Goli sem a legstabilabb anyagilag, szerintem minden körülmény adott egy esetleges jobb szerepléshez. Ennek nem kell feltétlenül győzelemnek lennie, például a Vásárhely ellen, de ha a CSAPAT mindent belead, s megközelítőleg egyenrangú ellenfél tud lenni, az már figyelemreméltó.

Egy újonc csapatnak nem árt néha szerényebb célokat megfogalmaznia, de aztán nehogy meglepődj, ha véletlenül meglepetés-eredmény születik.
Előzmény: hsolo (651)