kurdilaci
2007.07.11
|
|
0 0
15027
|
Szia rágica!Én nagyon sok lekvárt főzök minden évben,egy-egy alkalommal ált. 20 kg-ot,s szivesen küldök receptet.A megmosott,lecsurgatott,kimagozott sárgabarackot húsdarálón ledarálom,pontosan megmérem és folyamatos kavarás mellett felforralom.Zselésitőt használok/3:1,2:1 egyaránt megfelel/,de a zacskón feltüntetett 1,25 kg gyümölcs helyett én csak egy kiló gyümölcsre számolok egy zacskóval,s igy jó kemény lesz a lekvár,nem folyós.A cukrot összekeverem a zselésitővel és a forró gyümölcshöz keverem.Ha felforrt az egész azonnal leveszem,forrón üvegekbe töltöm/az üvegek alja egyharmadig forró vizben áll,hogy el ne repedjen/,ráteszem a csavarós tetőt és tiz percre fejre állitom.Ezután pokróc alatt hagyom kihűlni. |
Előzmény: rágica (14978)
|
|