muller30 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 364

Mi két hétig voltunk. Lehet, hogy egy kicsit negatívnak tünt az előző írásom, de ha mehetnék akkor már kezdenék csomagolni ismét. Nekünk bejött, a Bellevillel nincs probléma. A minőség beli különbség pedig az árakon is látszik. A bulgáriai sokkal olcsóbb, mint a többi, ezt nem szabad elfelejteni. Nincs nekem bajom az ML-el, ha tehetem akkor jövőre ismét ilyen szállóba megyünk, persze más országba.

Az idő nagyon jó volt (31-32 fok, kétszer volt 42 körül, az már sok volt nekem), egy délután és a következő délelött volt borús az idő, akkor nem is fürödtünk. Egyszer esett is kb. 10 percig 20 csepp...

A szoba felszerelés nekünk elég volt, mi egy standard szobában voltunk (két különálló ágy (nagyon kényelmes matraccal), egybe toltuk + egy pót ágy a gyerkőcnek, de velünk aludt és így is bőven elfértünk), szép új bútorokkal, új fürdővel (WC, kád)+tv+hűtő vízzel. Takarítás minden nap volt a szobában, panaszunk nincs rá. Ágynemű csere 2 naponta.

Internet volt fizetős a belleville földszintjén (8lv/óra), különben az shop árak még a szállódában is elviselhetők, ugyanaz a homokozó a gyereknek amit a tescoban itthon vettünk, ott egy kicsit olcsóbb volt (benn a szállódában!!!). Bulgária viszont szerintem olcsóbb sokkal, mint mondjuk a Balcsi part.

A tenger kb 26-27 fokos, finom homokos eszméletlen sok kagylóval (gyűjtöttünk sokat) a parton és a víz szélénél. A víz lassan mélyül és egy kis móló miatt (megfogja a hullámokat) a hullámzás is elviselhető még kisgyereknek szeles időben is. A kislányom egész nap fel alá futkozott a tengerparton. A parton lévő szemetet felszedték esténként mindig, de a bunkó turisták(?) estére megint elszórták a műanyag poharakat :((

Fakultatív kirándulások voltak, de nem olcsó, és nincs magyar idegenvezetés, csak német, pedig kb 100 magyar volt akkor mikor mi voltunk. (Nekem sok is volt a magyar szó).

Maga a szálloda elvileg Duniban fekszik, de, hogy ez takar-e egy falut is, azt nem tudom. Mi a 8km-re lévő Szozopolban voltunk 2x, 24 leva oda-vissza taxival (a szállóda taxitársasága, külső taxival biztos olcsóbb, de mi nem találtuk vészesnek és pontosan jött értünk vissza a megbeszélt időben) Szozopol nagyon szép kisváros, az óvárosi rész tele régi fabarorítású(?) házakkal. Nem drága hely, képeslap 0,4-0,8 leváig, pékségben egy pizzakenyér féle (sajt, sonka, paradicsom) 1,5 leva, üdítő boltban félliter cocacola 1,2 leva. Voltunk még Neszebárban, hát az valami csoda, gyönyörű egy város (114 vleva oda-vissza, 80+80 km), minden sarkon egy 6.-16. század korabeli templommal...

Hát ennyi, mint írtam azért visszamennék mindenképpen.

Annyit még ami nem teljesen bulgár MLhez tartozik, csak a foglaláshoz, vagyis a voucherekhez. Nézzétek meg, ha megkapjátok, hogy a reptéri parkolás rávan-e írva (nekünk nem volt, de elfogadták) és, hogy nem-e VOID (érvénytelen, hiányos) megjegyzés van helyette (a szállodában is egyszer elkérték megint a vouchert ez miatt). Visszafelé pedig nem voltunk rajta a reptéren az utaslistán, de ez már egy másik sztori...

Előzmény: Okusaba (363)