cápaFeri Creative Commons License 2007.07.09 0 0 7027

Szerintem sokkal egyszerűbb ez a dolog. Ha netán gond van az autóval, akkor első kérdés a szervízvezetőtől:-Milyen olaj lett beleöntve? Válasz:-Ugyanaz, mint az előírás. Fejcsóválás, próbálkozás, hátha pancser az ügyfél és megdumálás-próbálkozás, hogy helytelenül használta a gépet, nagyon huzatta, hidegen nyüstölte, stb. Amint látja, hogy nem friss jogsis szőke nő a tulaj és tudja, hogy kell egy autónak normálisan működni, máris nem vállalja be azt a hercehurcát, amit egy igazságügyi szakértő felkérése, az eset GM Hungary felé történő dokumentálása, stb jelent, hanem szól gazsi szerelőnek, hogy minden lebontott alkatrészt rakjon külön dobozba, írja össze a munkalapra, hogy mi kell hozzá a cseréhez, megkéri ezeknek az árát a raktárostól. Amint megvan az ár, megpróbál egyezkedni a tulajjal, hogy mennyit kellene bevállalnia, hogy az ügy oldódjon meg. Tárgyalás kérdése, hogy valaki hagyja-e magát, ill. mennyire érzi magát hibásnak az autó (helyes vagy helytelen) használatát illetően, aztán megszületik az egyezség. Jó esetben 100% gari, ill. csak némi munkadíjat kell fizetni, ezzel szerintem sokan kiegyeznek a több százezres kár helyett.

A leszerelt cuccok felvándorolnak a raktárba, amiket háromhavonta érkező GM alkalmazott vagy megtekint, vagy sem, a papírokat mindenesetre aláírja, ezek után le lehet selejtezni. (Istenem mennyi Ecotec terelőgörgő, feszítőgörgő, vezérműszíj, tömítőkészlet,  végezte így anno! :-) ) Melyik szervíz vállalja be, hogy negatív reklámba kezdjen valaki a szalon előtt, ha jogtalanak érzi az eljárást? Mert én abba kezdenék, az tuti! Főleg, ha tudom, hogy abban a szervízben nem az előírt 5W30-at teszik bele mindenki másnak, hanem 10W40-et, ja és köze nincs az előírt SL-es osztálybasorolási előíráshoz! :-) Sehol nincs leírva a kezelésijében, hogy csak a szervíz által biztosított olajat lehet beletenni a garancia érvényesítéséhez, csupán az, hogy milyen minőséget kell beletenni. Ha meg tényleg nem gagyi olajat viszel és mégis van igazságügyi szakértő, akkor nem kell félni, az lesz a végeredmény, hogy az olaj jó, ennek ellenére az alkatrész meghibásodott, az olaj mint okozó kizárható, de vizsgáljuk meg, akkor mi is a hiba okozója? Szerinted bevállalja ezt a GM Hungary, hogy elindítsanak egy országos, netán európai szintű visszahívást? Nem hinném! Inkább cserének neked ha kell kpl. motort is (na jó, ez túlzás), sokkal jobban járnak.:-) 

Előzmény: georgbob (7026)