Pergynt
1. Maxval a ti tükrötök és amikor rajta kiakadsz, felnyomod a modiknál valójában a ti teóriátok gyengesége köszön neked vissza.
2. Maxval "létjogosultságát" ti, Tamanások teremtítek meg, ő nem "akció", hanem "reakció".
3. Minden hülyeségre a Tudománynak nem kell "belépnie mindent eldöntő erővel", mert pár megszállottan kívül érdemben ez senkit sem érdekel és senki sem veszi komolyan.
4. Baromi könnyű cáfolni, csakhát képtelenek vagytok megérteni, vagy elfogadni a cáfolatot. Ha visszalapozol pár tucat oldalt, akkor én szúrópróbaszerűen kiemeltem pár toponimiát Spanyolország és Latin-Amerika Tanama térképekről és hülyére röhögtem magam. A véleményemet meg is osztottam, amire Turtur a szokásos szendeszűz stílusában anyázott és midennek elmondott engem. Azon magyar eredetűnek vélt és mai térképeken megtalálható Tanama toponimiák közül pár kimutathatóan nem létezett 1492 előtt és a felfedezők adták nekik a nevet. Lásd pl. Karabéla. Más toponimiák totálisan más nyelvből születtek évszázadokkal (arab), évezredekkel ezelőtt (latin, főnicia), eltorzultak és a Tanamások fejébe meg se fordul, hogy a toponimia régi formáit megismerjék, csak egyszerűen magyarosra torzítják a mai toponimiát.
Karabéle toponímia lakmuszpapír is lehetne, hogy milyen sekélyes és silány ez az összelapátolt Tanama teória. 1. mai és nem a régi történelmi földrajzot ábrázoló térképeket használtok. 2. nem nézítek meg, hogy az adott terület fejlődésében az a toponimia miként változott, milyen tartalmat hordozott. Karabéla azért is kabaré, mert spanyolul Carabela egy hajótípus a felfedezések korából, Carabella meg szép arcot jelent. Semmi köze sincs csóró Bélához, vagy a szláv fehérhez. By the way akkor az összes Bela szláv és nem magyar tamana... :o)
És kismillió ilyen baromság van az összes Tamana térképen.
Jut eszembe, bármelyik Tanamás hallott már arról, hogy történelmi földrajz segédtudomány? Fogott kezébe egyetlenegy ilyen szakkönyvet, térképgyűjteményt? Tudja mire jó?