Törölt nick Creative Commons License 2007.07.09 0 0 3639

Köszönöm a választ, de nekem konkrét, a tanítással kapcsolatos élmény kellene...

Azt hallottam, és hiszem is, hogy a gyerekeknek mindenképp jobb ez a módszer, mint a hagyományos; azonban  az az ideológia, amit egy Waldorfos tanár vall, hogyan valósul meg konkrétan? Talán valaki esetleg valamelyik Waldorf - középiskola helyi tantervét is el tudná küldeni?

Egyébként terveim között van, hogy ellátogatok egy Waldorf - középiskolába, órákat látogatni. Hogy ne csak könyvekből ismerjem, hanem a valóságban is lássam, milyen lehetőségek vannak a módszerben. És persze hogy milyen nehézségek adódhatnak a tanításban.

A másik dolog, hogy szerintem vannak olyan dolgok, amelyek a Waldorf - módszerben nem szerepelnek, de sajnos a mai világban mindenképp fontosak: például azt gondolom, hogy a mai gyermekeknek meg kell mutatni, hogy el kell hogy döntsék, hogy tudatos fogyasztóvá válnak vagy sem... Gondolok itt a reklámok iránti fogékonyságra, egyáltalán a tv - nézésre, annak mikéntjére, a vásárlásra, hogy mit vásárolnak, hogy miért vásárolnak. Valamint hiszem, hogy meg kell mutatni azt is a gyermekeknek -  hangsúlyozom, a serdülő korúaknak és fiatal felnőtteknek -  hogy nehéz élethelyzetekből -  egyedül vagy másokkal - meg kell tanulni kilábalni. Ezeket a helyzeteket is tudni kell kezelni.  Valamint ezzel összefüggésben az önismeretet is el kell hogy sajátítsák.

Várom a hozzászólásokat, és  egy Waldorf  középiskolában tanító pedagógusok jelentkezését! Szerintem sokat tudnánk tanulni tőlük mi, akik még nem jártak ilyen típusú iskolákban, csak még könyvben olvastak erről.

Előzmény: florg (3638)