Érdekes az ember maga, aki ezt írta. Hümm-hümm. Pont erről beszéltem, amikor a fanatizmus káros voltát emlegettem. Aláhúzások tőlem, azokat érdemes külön figyelemmel olvasni... Dan Brown kismiska ehhez képest.
Csak nem kötelező volt hittanra járnia meg ministrálnia szegénynek gyerekkorában?
http://www.ujgalaxis.hu/szerzok/szerzok.htm#violazoltan
"Világnézetem szerint a következő eszmék, filozófiák keveréke vagyok: feminista, ateista, materialista, szabadgondolkodó, szkeptikus, antiklerikális, liberális, kozmopolita, individualista, pozitivista, utilitarista, evolucionista, az experimentális verifikáció híve, valamint eszperantista. Továbbá antialkoholista és antinikotinista is vagyok."
"Saját filozófiai rendszert konstruáltam, az evidencializmust.
Büszkén vallom magamat emellett feministának és kozmopolitának is."
"...bevallom, hogy feminista vagyok! Feminizmusom azonban szorosan összekapcsolódik evidencializmusommal. Vallom és hirdetem, mert mély meggyőződésem, hogy a nőket nemcsak ugyanannyi jog illeti meg mint a férfiakat, de sokkal több is, - ám még az őket minimálisan megillető, tehát a férfiakkal megegyező jogokat sem lesznek képesek addig elérni és kiharcolni, míg ki nem takarítják fejükből az ábrahámita vallások mocskát, gondolatszemetét, mert ez az iszonyatos mém-komplexum (a vallás) hímsoviniszta, macsó, fallokrata elmeszülemény, és mindigis arra épült és épül, hogy a nő kevesebbet ér mint a férfi, s emiatt kevesebb jog is illeti meg a nőt! Az a nő aki hívő, emiatt olyan filozófiát fogad el, olyan rendszerben gondolkodik, melyben eleve érzelmi és érvelési hátrányban van, hagyja hogy „a papok gondolkodjanak az ő fejével”, (és a papok többnyire férfiak), vagyis a hívő nő tudatilag eleve behódol az elnyomásnak! A kereszténység ugyanis nem más, mint a nők megalázásának és elnyomásának történelme.
A legtöbb nő természetesen megtévesztett. Azon nőket azonban akik nemcsak hívők, de még aktívan hirdetik is a vallás zagyvaságait – például mert apácák, vagy csak nagyon elkötelezték magukat a vallás mellett – azokat nemcsak a vallás áldozatainak tartom, sőt elsősorban nem annak, de az egész női nem árulóinak, mert nemcsak ostobák, nemcsak elmebetegek [...] hanem még mások tudatát is igyekeznek megfertőzni ezzel a gondolatvírussal! Ők a szememben bűnösebbek mint a hívő férfiak, mert nő létükre álltak be nőellenességet hírdetni, azaz saját nemüket árulják el! Bűnösek előre megfontolt szándékkal, aljas indokkal, bűnszövetkezetben(=egyház), többnyire anyagi haszonszerzés céljából elkövetett népbutítás vétkében, ezt általában többrendbelileg követik el, tehát minősítetten! Néhányuk persze nem gondol bele hogy ezzel minő kárt okoz az ifjú nemzedék tudati, emocionális, pszichoszexuális és tudományos fejlődésében, ezek esetében a vád a részemről „mindössze” gondatlan veszélyeztetés. Az ilyen nőket nyugodtan nevezhetjük „bacilusgazdának” is, mert ártalmas gondolatvírusokat, „gondolatbacilusokat” terjesztenek környezetükben, veszélyeztetve más egyedek mentális egészségét. Én magam küldetésemnek érzem velük szemben a józan ész mémjének terjesztését, amit egyfajta „mentális egészségvírusnak” tekintek."