Az NLP-t kevésbé ismerem, még nem próbáltam, de tervbe van véve, majd akkor többet tudok mondani.
Az eddigiek alapján: inkább az agykontrollhoz hasonlít mint a kineziológiához. Egyfajta átprogramozás. Ráadásul eléggé az üzleti életre kihegyezve. Pedig az igazán sikeres üzleteembereknél is az a tapasztalatom, h azért sikeresek, mert mint emberek rendben vannak, és a viselkedésük önmagukból fakad, nem mások lemásolásából (modellezés az nlp-ben). Eddig akit ismerek NLP-st, az nem győzött meg, h nekem ez kéne. Egy bnőm próbálta, de tőle se hallottam egetrengetőt.
Nyilvánvalóan működnek az iylen átprogramozós módszerek, nekem csak az a gondom velük, h bár a gondolkodás és a viselkedés átalakulhat vele, de mélyebb szinten nem történik smi vagy legalábbis enm feltétlen, és stresszhelyzetben érdekes dolgok történhetnek, ha a mélyből vmi felszínre bukkan. A kineziológiában a mélyet alakítjuk át, így magától alakul át a felszín, a viselkedés, ráadásul stresszt is csak egyre kevesebb dolog vált ki, hiszen a tudatalatti feltárása révén egyre inkább önmagunk leszünk, egyre hitelesebbek. Jajj, ez így lassan hosszú lesz...
Mellesleg azt gondolom, h minden bizonnyal vannak emberek, akiknek jó az nlp. Az átprogramozó módszereket is lehet nagyon jól és önmagunkhoz közelebb vivően, sötét oldalunk feltárására és nemcsak elfojtására használni.