Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1412

ha más nő meg tudta csinálni, akkor te is

Ööö... ezt mellécímezted :-)

azt áruljátok el végre, mi gátol titeket abban, hogy elérjétek amit akartok? ha karriert akartok, mellette gyereket, és kevés házimunkát, akkor ki, vagy mi gátol meg, hogy ezt elérjétek?

Ezt is. Kösz, nekem van gyerekem, kellemes a pozícióm, nem döglök bele a házimunkába, és mindebben semmi se gátol - igaz, van az az apróság, hogy férfi vagyok :-)

Bár én se tudom, hogy pontosan mi gátolja a nőket, szerintem az arányokból nyilvánvalónak látszik, hogy valami valószínűleg gátolja. Persze lehet, hogy igazad van, és az erős alulreprezentáltság nem korlát, hanem éppenhogy akarat jele, de én ezt nem nagyon értem. De a te megértésed is végesnek tűnik, mert én pont arról beszélek, hogy ne kelljen ugyan karrier is meg gyerek is, de ha mégis kell, akkor is csak pont annyi hátrány érje ezért a nőt mint a férfit. Mert végülis apja is van annak a gyereknek, jó esetben legalábbis, nem? Nem tudom, igaz-e, de úgy hallottam, hogy Svédországban például az apának is kötelező otthonmaradnia a gyerekkel az ottani gyes/gyed egy részében, nem csak az anyának. Hogy ez jogi kötelezettség-e vagy íratlan szabály, azt sem tudom. De hogy itthon fehér holló az akár gyesen, akár beteg gyerek mellett, akár szünidőben a gyerek mellett otthonmaradó apa, azt tudom.

Nehéz elhinnem, hogy nem érted a párhuzamot az eleve halva született betű (a betarthatatlan és kikényszeríthetetlen jogszöveg) meg a valódi élet között.

Kapod a hegyi levegőt? Pedig alkotmányos jogod.

A világszinten 1% női tulajdont tartalmazó mondatra nem reagáltál.

Előzmény: rambo john2 (1402)